Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meņģelsone: Īpaši nozīmīga ir jauno veselības aprūpes speciālistu piesaistei un noturēšanai

Īpaši nozīmīga ir jauno veselības aprūpes speciālistu piesaiste un noturēšana, jo nozares cilvēkkapitāla attīstība ir ļoti būtiska - bez profesionāliem ārstiem, medmāsām un ārstu palīgiem mums nebūs kvalitatīvs pakalpojums, pēc tikšanās ar Latvijas Jauno ārstu asociācijas (LJĀA) pārstāvjiem sacīja veselības ministre Līga Meņģelsone.

Asociācijas valdes priekšsēdētājs Artūrs Šilovs, iepazīstinot ar organizācijas darbību, norādīja, ka nozarē prioritāri risināmo jautājumu vidū ir atalgojums un atlīdzības sistēmas izmaiņas, izglītības kvalitāte un jauno ārstu motivēšana, rezidentūras finansējums un tiesiskais regulējums, kā arī veselības aprūpes speciālistu pieejamība reģionos.

Meņģelsone apstiprināja, ka visi jauno ārstu asociācijas minētie jautājumi ir Veselības ministrijas dienaskārtībā. Ministre redz, ka jaunie ārsti ir ar plašu redzējumu un zina, kādu pakalpojumu kvalitāti gribam Latvija, tādēļ viņa cer uz sekmīgu dialogu arī turpmāk, lai ar augstāku detalizācijas pakāpi risinātu ar rezidentu un rezidentūru saistītos problēmjautājumus.

Jau vēstīts, ka veselības ministre iecerējusi arī turpmāk regulāri tikties gan ar veselības aprūpes speciālistu pārstāvošām, gan citām organizācijām, kā arī aktīvi iesaistīt nevalstisko sektoru un profesionālās organizācijas ministrijas politikas plānošanas dokumentu izstrādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē