Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ministrs no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējumu sagaida arī lielāku efektivitāti

Nākamajā gadā jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) no slimnīcu vadītājiem līdz ar lielāku finansējuma piešķīrumu sagaida arī lielāku efektivitāti.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM), šodien veselības ministrs tikās ar VM kapitālsabiedrību vadītājiem, lai pārrunātu slimnīcu aktuālos jautājumus un lielākos stratēģiskos izaicinājumus.

Abu Meri sarunā slimnīcu vadītājiem uzsvēra, ka apzinās sarežģītos apstākļus, kādos bijis jāstrādā pēdējos gados - gan Covid-19 pandēmijas atstātais iespaids, gan energoresursu un citu izmaksu straujais pieaugums - ir bijis liels izaicinājums veselības aprūpes iestāžu darbiniekiem un vadībai.

Veselības ministrs vērtēja, ka finansiālā ziņā nākamajā gadā sagaidāms ne tikai lielāks finansējuma piešķīrums, bet arī lielāka stabilitāte, kas ļaus ārstniecības iestādēm vieglāk plānot darbu gada griezumā. Vienlaikus tiek sagaidīta lielāka efektivitāte - ne vienmēr procesi kavējas finansējuma trūkuma dēļ. Joprojām pastāv iespēja pārskatot un optimizējot procesus ārstniecības iestādēs un veselības aprūpes sistēmā kopumā mērķtiecīgāk izlietot valsts finansējumu veselības aprūpei.

Abu Meri arī uzsvēra, ka redz ļoti lielu slimnīcu līdzdalību, lai veicinātu valstī vienotu digitālās veselības transformācijas īstenošanā - darbā izmantojot un prasot citiem veselības aprūpes sistēmas dalībniekiem - gan laboratorijām, gan ģimenes ārstiem un citām ārstniecības iestādēm - medicīnisko dokumentāciju digitālā formātā.

Slimnīcu vadītāji iezīmēja gan aktuālos risināmos jautājumus, gan iestāžu stratēģisko mērķus un prioritātes. Viens no lielākajiem izaicinājumiem, kas aktuāls teju visās slimnīcās ir cilvēkresursu nodrošinājums un jaunu kadru piesaiste. Kā risinājumu slimnīcu vadītāji minēja straujāku virzību ar jaunā ārstniecības personu atalgojuma modeļa pilnvērtīgu ieviešanu.

Īpaši slimnīcu vadītāji uzsvēra finansiālās prognozējamības nozīmi un iespējas plānot darbu ilgtermiņā. Šī gada pieredze ar papildu finansējuma piešķiršanu gada laikā jeb "ugunsgrēka dzēšana" nevar kalpot par labo praksi veselības pakalpojuma sniegšanā, jo ārstniecības iestādēs tiek uzturēta nemitīga spriedze.

Slimnīcu vadītāji vērsa uzmanību arī uz turpmākas sadarbības īstenošanu slimnīcu sadarbības teritoriju ietvaros un vienotu kvalitātes kritēriju un vadlīniju ieviešanas nepieciešamību.

Abu Meri bija gandarīts par slimnīcu vadītāju vēlmi un apņēmību vienotu kvalitātes kritēriju ieviešanā un pacienta pieredzes uzlabošanā un aicināja uz ciešu sadarbību galvenā mērķa sasniegšanai - veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanā mūsu pacientiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē