Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pabriks: Ja Ukraina šo karu zaudēs, tad mums būs nākamais

Ukraina karo mūsu karu, un, ja tā šo karu zaudēs, tad mums būs nākamais karš un mēs dabūsim paši maksāt, trešdien atklājot Industrijas dienas NBS 2022 paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Minēto atziņu gan nav sapratuši arī sabiedrotie, norādīja ministrs.

Pabriks pateicās tām valstīm, kuras plaši atbalsta Ukrainu - ASV, Lielbritānijai, Polijai, Baltijas valstīm, Čehijai, Ziemeļvalstīm, tomēr vienlaikus politiķis atzīmēja, ka ir valstis, kas nepietiekami labi veic savu darbu un varētu vairāk pacensties.

"Mums nav laika gaidīt. Mēs esam robežvalstis un neesam gatavi apmaksāt pusdienu un vakariņu rēķinus citiem. Ja gadījumā nonāksim līdz konfliktsituācijai, tad panāksim to, ka nebūsim vienīgie, kas par to maksā," uzsvēra ministrs.

Pabriks piebilda, ka laiks skrien, tāpēc Latvijai, neskatoties uz dāsno rietumvalstu atbalstu, nepieciešams vēl plašāks atbalsts, īpaši no ASV.

LETA jau rakstīja, ka šonedēļ Pabriks, tiekoties ar ASV Kongresa pārstāvjiem, aicināja ASV paplašināt militāro atbalstu Latvijai ar savu bruņoto spēku klātbūtnes pastiprināšanu.

Jau ziņots, ka Rīgā šodien viesnīcā "Radisson Blue Latvia" notiek "Industrijas dienas NBS 2022", kuru mērķis ir diskutēt par aizsardzības nozarē aktuāliem jautājumiem, kā arī sniegt iespēju Latvijas uzņēmējiem un pētniecības iestādēm iepazīstināt armiju un sabiedrotos ar Latvijā ražotiem produktiem un pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē