Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pabriks: Nevaram iet uz sarunām ar ultimātiem

"Nākamā valdība nebūs vienas ideoloģijas valdība. Jebkurā gadījumā nāksies daudziem pakāpties atpakaļ un paiet solīti viens otram pretī - esam jauni, esam atšķirīgi, tas nozīmē, ka nevaram iet uz sarunām starp partijām ar ultimātiem un ar veto tiesībām. Ir jāsēž un jārunā," piektdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes norādīja Attīstībai/Par! virzītais premjera amata kandidāts Artis Pabriks, secinot, ka tik fragmentētā parlamentā nav citas iespējas - jāsadarbojas.

Taujāts, vai pēc Alda Gobzema (KPV LV) kritikas uzreiz pēc tam, kad Valsts prezidents valdību veidot aicināja Jāni Bordānu (JKP), būtu gatavs sēsties pie sarunu galda ar KPV LV, ja Bordānam neizdosies nodrošināt savai valdībai atbalstu un prezidents nominētu Pabriku veidot valdību, Attīstībai/Par! līderis norādīja, ka esot gatavs stāvēt pāri apvainojumiem.

"Domāju, ka šis jautājums pašlaik nav aktuāls, jo mēs apspriežam Bordāna kunga iniciatīvu, bet, ja runājam par manām attiecībām ar KPV LV, neatkāpjos no tā, ko teicu Valsts prezidenta pilī - par spīti nepamatotiem apvainojumiem, esmu gatavs sēdēt un runāt," apgalvoja Pabriks.

Viņš gan neslēpa, ka Gobzema izteikumi bijuši nepatīkami: "Tas, protams, man bija pārsteigums, jo parasti koalīcijas sarunas tā nesākas, bet redzam, ka Saeimā uz šo momentu izveidojies tāds Bordāna - Kaimiņa - Gobzema bloks ar 32 balsīm, vismaz Saeimas Prezidija vēlēšanas to parādīja. Domāju, ka viens no iemesliem ir kaut kāds personīgais aizvainojums arī par to, ka ne visiem rezultātu izdevās sasniegt Prezidija vēlēšanās."

Pabriks norādīja, ka aizvainojums "ir saprotams, bet nevaram veidot valdību un politiskās attiecības, balstoties uz aizvainojumiem."

Taujāts, vai sevi redz deputāta, ministra vai Ministru prezidenta amatā, politiķis apgalvoja, ka par personīgajiem amatiem pašlaik neesot laika domāt, "jo es pašlaik pārstāvu sarunās Attīstībai/Par! sarunu grupu, vēlētāju intereses, valsts un valdības intereses ilgtermiņā. Mums nevajag valdību pašu par sevi, vajag valdību, kas spēj īstenot būtiskas reformas."

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents šonedēļ kā pirmajam valdības veidošanu uzticēja Jānim Bordānam, kuram atbalstu uzreiz arī solīja KPV LV.

Top komentāri

Robis
R
Pabriks -reformators???? Lai nu ko, bet Pabriku, Pūci....visus vecos un jaunos jenotus, ZZS/VL/TB/LNNK, Saskaņu reformatoru lomā es nespēju iedomāties pat stipri iedzēris...
Kapadokijas Onufrijs
K
Pabrikam ir jāsaprot, ka ir brīdis, kad, neskatoties uz to cik veikli tu runā, veiksme novēršas no tevis, jo darbi liecina par sliktu runāšanai.
solon
s
Jap.Pareizi Pabrika kungs! Bordānam ir jāizvirza ultimāts par to, ka viņš nedrīkst izvirzīt ultimātus! Urā biedri!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē