Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Premjers: Rail Baltica īstenošanā izaicinājumu rada šī projekta ieviesējs RB Rail

Dzelzceļa līnijas projekta Rail Baltica īstenošanā izaicinājumu rada tā ieviesējs Baltijas valstu kopuzņēmums AS "RB Rail", žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

LETA jau vēstīja, ka Eiropas Revīzijas palātas pārstāvis Luks Tjoens otrdien vairāku Saeimas komisiju kopsēdē informēja par Eiropas Revīzijas palātas auditā secināto, ka īsā laika posmā dzelzceļa līnijas projekts Rail Baltica sadārdzinājies par 2,352 miljardiem eiro līdz septiņiem miljardiem eiro.

Aicināts komentēt izskanējušo informāciju par Rail Baltica projekta sadārdzinājumu, Kariņš norādīja, ka viņš vēl nav iepazinies ar šo revīzijas ziņojumu.

Vienlaikus premjers norādīja uz "aizķeršanos", kas saistīta ar RB Rail, tāpēc patlaban visas trīs Baltijas valstis strādā pie kopuzņēmuma pilnveides.

"Izaicinājums drīzāk ir kopīgajā ieviesējā, jo tas uzrauga un kontrolē projekta izmaksa. Vienotajam ieviesējam ir jēga, bet ir svarīgi, lai [projekta] finansējums būtu pārskatāms un atbilstu paredzētajam budžetam," uzsvēra Kariņš.

Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka Rail Baltica dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

Top komentāri

Jorens
J
Vai drīzumā neatskanēs pseidoatzinums, ka pie visa vainīga ir izaicinošā Baibas Rbesas nocelšana no augstās priekšnieka laktas?
latvietis
l
Pandēmijas apstākļos Rail Baltika projekts ir aplama līdzekļu izšķērdēšana
observators
o
Arī darbīgais un krietnais Krišjānis izskatās noguris, varbūt derētu nedaudz atvikt elpu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē