Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pūce: Koalīcija pagaidām neplāno atlikt pašvaldību reformas īstenošanu

Valdības un koalīcijas partneru darba kārtībā patlaban nav plānu par administratīvi teritoriālās reformas atlikšanu Covid-19 radītās ārkārtas situācijas dēļ, aģentūrai LETA sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Politiķis sacīja, ka nenoliedzami valdība patlaban pastiprinātā režīmā strādā pie Covid-19 ierobežošanas un valstī ir noteikta ārkārtas situācija, taču tas nenozīmējot, ka darbs pie citiem jautājumiem būtu pilnībā apstājies.

"Šonedēļ VARAM iesniedza priekšlikumus likumprojekta 3.lasījumam un, cik zinu, arī koalīcijas deputāti to darīja. Šajās dienās esmu runājis gan ar atbildīgās Saeimas komisijas vadītāju, gan koalīcijas partneriem par iesniedzamajiem priekšlikumiem un, manuprāt, tas liecina, ka viņi ir gatavi turpināt darbu pie savlaicīgas reformas īstenošanas," sacīja ministrs, norādot, ka jau nākamnedēļ darbs Saeimā atsāksies attālinātā režīmā un tiks izmantoti visi nepieciešamie risinājumi, lai kvalitatīvi turpinātu darbu pie dažādu jautājumu virzības.

Taujāts, vai šādā scenārijā "Covid-19 ēnā" svarīgi reformas aspekti nevarētu tikt "palaisti garām", Pūce pauda viedokli, ka gatavošanās reformai notikusi veselu gadu un gan valdības, gan Saeimas deputātiem ir izpratne par reformas nepieciešamību.

Pūce pauda viedokli, ka reforma nav zaudējusi savu aktualitāti, jo tuvākais gads uz valsts ekonomiku atstās iespaidu neatkarīgi no tā, kā veiksies Covid-19 apkarošanā.

"Skaidrs, ka efekts uz ekonomiku būs jebkurā gadījumā, un šajā laikā pieaugs pieprasījums pēc pašvaldību pakalpojumiem, tostarp, nodrošināt ne tikai sociālu atbalstu, bet arī atbalstu ekonomikas atjaunošanai un uzņēmējdarbības videi. Tas atkal pierāda, ka reforma ir vajadzīga, jo lielākas pašvaldības šo uzdevumu izpildīs daudz veiksmīgāk," sprieda ministrs.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. Mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Top komentāri

kadjātiesā
k
Pūču noziedzīgo famīliju ir jātiesā
hjk
h
Lai tas Pūce iet ūjināt mežos,tur vairāk klausītāju būs!Pats kā zābaks,un citus vēlk līdz!
[email protected]
a
Pūci par ministru uz kādu neapdzīvotu zemīti veikt reģionāro reformu, sadalīt zemīti ekonomiski vienādos novados, kur nebūs iedragātas vai sagrautas civēku etniskās piederības tiesības, par kurām šim cilvēciņam ļoti maz skaidrības, pat varbūt vispār nav nekādas skaidrības,- mūsdienu ne viena līmeņa izglītības sistēma pat priekšštatu par tādu problēmu, acīm redzot, nedod, jo no kurienes tādi dulburi Latvijā šajos jautājumos rodas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē