Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pūce: Rīgas budžeta neapstiprināšana ir politiski bezatbildīga un kavē pašvaldības attīstību

"Rīgas domes nespēja pieņemt budžetu nopietni kaitē pašvaldības normālas darbības īstenošanai un kavē attīstības jautājumu risināšanu, kā arī ir pretēja sabiedrības interesēm," paziņojumā medijiem uzsver vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P).

Līdz šodienai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir saņēmusi 118 no 119 pašvaldību apstiprinātajiem saistošajiem noteikumiem par budžetu 2020. gadam.

Informāciju par šā gada budžetu nav sniegusi tikai Rīgas dome, norādīts VARAM izplatītajā paziņojumā. 

"Lai arī likums neparedz tiešas sankcijas budžeta neapstiprināšanas gadījumā, pašvaldības deputātiem jābūt politiski atbildīgiem un jāpanāk pašvaldības budžeta pieņemšana pēc iespējas ātrāk," piebilst Pūce.

Gadskārtējais pašvaldības budžets jāizstrādā un jāiesniedz apstiprināšanai pašvaldības domē ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc gadskārtējā valsts budžeta likuma izsludināšanas. Valsts budžets 2020. gadam tika izsludināts 2019. gada 28. novembrī, līdz ar to 2020. gada 28. janvāris bija pēdējā diena, kad domes priekšsēdētājam domē jāiesniedz budžeta projekts, norāda VARAM.

Budžetu pašvaldība izstrādā un izpilda patstāvīgi, taču saistošos noteikumus par pašvaldības budžeta apstiprināšanu un budžeta grozījumiem pašvaldība triju dienu laikā rakstveidā vai elektroniskā veidā nosūta VARAM zināšanai. Lai pašvaldību saistošie noteikumi par budžetu tiktu sagatavoti, ievērojot normatīvo aktu prasības, VARAM tos pārbauda. Saistošie noteikumi par pašvaldības budžeta apstiprināšanu un budžeta grozījumiem stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās laiks, tiem jābūt brīvi pieejamiem pašvaldības domes ēkā un pagasta vai pilsētas pārvaldēs, un tie publicējami pašvaldības mājaslapā internetā. Ministrija sazinājās ar tām pašvaldībām, kuru mājaslapā informācija par budžetu vēl nebija atrodama un atgādināja par nepieciešamību to nekavējoties publiskot, informē VARAM.

Top komentāri

XX
X
Kas tad uzsāka šo Rīgas domes atlaišanas sāgu ar iedomātiem atkritumu kalniem, vai ne Pūce ?
???
?
Vai tad Pūci cietumā neliks par "jaunības" grēkiem?
Scorseze
S
Rīgas dome protams ir cirks ar klauniem, taču tu, tuklais stulbeni, ej labāk rakt grāvjus un lasīt pudeles (kopt apkārtni), tā no tevis būs lielāka jēga!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē