Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pucens: Koalīcijā ST tiesneša izraudzīšanās process sāksies no sākuma

Koalīcijā Satversmes tiesas (ST) tiesneša izraudzīšanās process sāksies no sākuma, aģentūrai LETA pauda KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens.

21.decembra ST tiesneša vēlēšanu noslēgšanos bez rezultāta Pucens komentēja kā nosacīti paredzamu situāciju, ja gandrīz katrs koalīcijas partneris virza savu kandidātu un nespēj vienoties par vienu pretendentu.

KPV LV politiķis arī pauda, ka uz ST tieneša amatu pretendēja ļoti daudz politiski cilvēki, kuriem tur nebūtu jābūt un ka "daži pa taisno no Saeimas gribēja" nokļūt tiesneša amatā, lai piepildītu savas ambīcijas. Viņš arī pieļāva, ka ST tiesneša vēlēšanas, iespējams, bija sasteigtas, jo "kāds gribēja", lai jauns tiesnesis tiek ievēlēts šogad.

KPV LV atbalstītu apolitisku kandidātu, tāpat politiskais spēks iestājas par tradicionālām ģimeniskām vērtībām, tāpēc neredzētu iespēju atbalstīt kādu liberālāku pretendentu, skaidroja Pucens.

Politiķis norāda, ka diskusijas koalīcijā šajā jautājumā sagaidāmas pēc Jaungada, un pieļauj iespēju, ka parādīsies arī jauni amata pretendenti. Savukārt pašlaik aktuālāka lieta ir rīcība saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, norādīja deputāts.

Kā ziņots, 21.decembrī Saeimā notikušās ST tiesneša vēlēšanas noslēdzās bez rezultāta. Attīstībai/Par! izvirzītā kandidāte Inese Nikuļceva Saeimas balsojumos tika vistālāk un kā vienīgā no pretendentiem piedalījās vēlēšanu pēdējā kārtā. Pēdējā balsojumā Nikuļceva saņēma 47 balsis, savukārt ST tiesneša ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 balss.

Saeimas Prezidijam un Frakciju padomei būs jānosaka termiņš ST tiesneša amata kandidatūru izvirzīšanai jaunām vēlēšanām.

Jau notikušajām vēlēšanām bija izvirzīti arī četri citi kandidāti, kuri vēlēšanu iepriekšējās kārtās saņēma mazāku deputātu atbalstu nekā Nikuļceva, tāpēc līdz balsojuma pēdējai kārtai netika. Kandidāti bija Jaunās Vienotības virzītā Inese Lībiņa-Egnere (JV), nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK izvirzītais Ringolds Balodis, KPV LV pieteiktā Inese Druviete un Zaļo un zemnieku savienības virzītais Gunārs Kūtris (ZZS).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē