Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reirs: Pensionāriem ir jāsaņem piemaksa no viņu bērnu sociālās apdrošināšanas iemaksām

Pensionāriem papildus jau esošajām pensijām ir jāsaņem 1% no bērnu samaksātajiem nodokļiem, šāda sistēma veicinās gan nodokļu maksāšanu, gan paaudžu solidaritāti, ceturtdien notikušajā Demogrāfisko lietu padomes sēdē pauda labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Reira priekšlikums paredz, ka 1% no valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām, kas tiek novirzītas pensiju apdrošināšanai, tiks papildus samaksāts katra nodokļu maksātāja vecākiem - pensionāriem.

Ir svarīgi vēlreiz parādīt, ka tie, kas godprātīgi vispārējā režīmā maksā nodokļus, ir ieguvēji - šoreiz tiešā veidā sniedzot atbalstu vecākiem - pensionāriem. Turklāt šādi netiks palielināts nodokļu slogs, uzsvēra Reirs.

Piemēram, ja algas apmērs ir 500 eiro, tad vecākiem novirzītais 1% būtu pieci eiro mēnesī. Ja šo summu saņems abi vecāki, tad tā tiks sadalīta uz pusēm, skaidroja ministrs.

Šādu atbalstu saviem vecākiem sniegtu tikai tie bērni, kuri nodokļus maksā vispārējā režīmā ar likmi 34,09%. Turklāt, jo vairāk ir bērnu, kas maksā nodokļus Latvijā, jo lielāku pensijas piemaksu saņems vecāki, skaidroja ministrs.

Šī priekšlikuma īstenošanai Labklājības ministrija veidos darba grupu, iesaistot pēc iespējas plašāku sabiedrības pārstāvniecību, jo ir nepieciešams rūpīgi izsvērt tiesiskos, ekonomiskos un sociālos aspektus, kā arī ar administrēšanu saistītus jautājumus. Plānots, ka darba grupa sāks darbu jau šogad un priekšlikumus izstrādās līdz 2018.gada jūlijam, uzsvēra Reirs.

 

Top komentāri

pabalstniecisms - bīstama ideja
p
Sabiedrībā tiek ieviests pabalstniecisms kā dzīves veids - doma, ka cilvēkam pienākas nenopelnīta nauda (pabalsti), sacerot attiecīgus ''pamatojumus''. Pabalstniecisms demotivē strādāt , jo strādā tikai muļķi, bet gudrie dzīvo no pabalstiem, šajā gadījumā par bērnu ražošanu. Kāpēc šī ideja ir bīstama - kad pietrūkst strādīgo muļķu, kurš baros gudros pabalstniekus?
Reirs - lēts populists
R
Labklājības valsts ir nevis tad, kad daudzi saņem pabalstus, bet kad nedaudziem ir vajadzīgi pabalsti, Solidaritāte ir tad, kad visi strādā, nevis daži histēriski bļaudami pieprasa pabalstus.
alexa
a
Apžēliņ, idiotisma kalngals. Mums Latvijā vispār kaut viens normāls reāli domājošs ministrs ir??? Ko darīs tie pensionāri, kam nav bērnu, dažādu apstākļu pēc, veselības, miruši utt. Kas tā par kārtējo diskrimāciju? Lasu katru dienu šīs ministru pusde..lās idejas un šausminos. Ir tikai viens teksts- kur ņemt naudu.... trūkst naudas.... Kam trūkst naudas??? Samaziniet prēmijas, sakārtojiet beidzot savu birokrātisko aparātu, BEIDZOT!!!! Tak pieķeras vienreiz klāt, nu roka neceļas, ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē