Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas psihiatrijas centra vadītājs: Pārkāpumi slimnīcā Ainaži radušies nolaidības dēļ

Pārkāpumi Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā Ainaži radušies nolaidības, nevis nekompetences dēļ, trešdien LTV raidījumā Rīta Panorāma sacīja Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins.

Buģins atklāja, ka, apsekojot slimnīcu kopā ar Tiesībsarga biroja un Veselības inspekcijas pārstāvjiem, secināts, ka trūkumi ir lielākoties organizatoriski. "Piemēram, viņiem [pacientiem] nav nodrošināta ārstu uzraudzība 24 stundas diennaktī, nav pareizi aizpildīti medicīniskie dokumenti, pusaudži netiek nodarbināti, tāpēc viņiem ir daudz brīva laika savstarpējiem ķīviņiem," norādīja Buģins.

Viņš uzsvēra, ka slimnīcā ir ļoti augsti kvalificētas medmāsas. "Viņi strādā labi, bērni ir apkopti un pabaroti, saņem adekvātu terapiju," piebilda Buģins. 

Komentējot tiesībsarga Jura Jansona teikto, ka ir aizdomas par spīdzināšanas pazīmēm pret bērniem, Buģins sacīja: "Mēs neredzējām spīdzināšanu."

Viņš atklāja, ka lielākoties nav aizpildīti fiksācijas žurnāli, nav brīdināti likumiskie pārstāvji vai aizgādņi, kā arī nav veiktas pārrunas pirms fiksācijas.

 

Top komentāri

psihotrons
p
Jansona viedoklis te neko nenozīmē, jo viņam nav (varbūt ir?) nekāda sakara un pieredzes tik nopietnā jomā kā psihiatrija. Tikai speciālisti spēj novērtēt, kas bija pareizi, kas nē. Ja Buģins saka, ka pēc būtības pārkāpumu nebija, tikai administratīvi, tad viņam arī jātic, nevis jātaisa tracis.
hgff
h
Un ko, ja nolaidiibas deell iestajas smmagas sekas? Kaada buus taa izrunaashanaas? Paraadija jansonam acu priekshaa- tu redzi nepareizi. Beerniem apruupe caurmeraa tiks un tiek, bet viduveejibas notiekosho attiecina personigi uz sevi. Visa lieta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē