Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rinkēvičs cer, ka pirmā sankciju pakete pret Krieviju būs gatava šīs nedēļas laikā

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) cer, ka pirmā sankciju pakete pret Krieviju būs gatava šīs nedēļas laikā.

Šonakt sasaukta ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksme par Krievijas lēmumu atzīt okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarību". Pēc ministra Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" paustā, sanāksme noslēgusies bez rezultāta, kas neesot pārsteidzoši, jo Krievijai ir veto tiesības par jebkuru lēmumu ANO Drošības padomē.

Rinkēvičs pauda, ka Eiropas Savienības (ES) atbilde Krievijai būs sankcijas.

"Tas, kur esam tiešām daudz darījuši un strādājuši, gan ES ietvaros, gan kopā ar sabiedrotajiem, ir sankciju pakete. Te gan, protams, ir jāvienojas par to, kādā apjomā tās tiks piemērotas, jo scenāriji ir dažādi," komentēja politiķis.

Viņaprāt ir jāsūta ļoti skaidrs signāls Krievijai, ka tās rīcība nav pieņemama, savukārt Ukrainai jāsūta signāls, ka tā tiek atbalstīta. Pēc Rinkēviča paustā, ir vairāki elementi, kas ir izmantojami. Pirmais ir pašas sankcijas, otrs ir finanšu, ekonomisks un arī militārs atbalsts Ukrainai, ko Latvija jau dara, bet trešais - NATO klātbūtnes paplašināšana "austrumu flangā".

Ministrs arī stāstīja, ka ES koordinēs savu rīcību saistībā ar sankcijām pret Krieviju ar ASV, Kanādu, Lielbritāniju un citām valstīm. "Šobrīd runāt par to, kādi elementi tiks apstiprināti, būtu pāragri. Tas ir vairāk nekā 27 valstu lēmums un koordinācija ar citiem partneriem," uzsvēra Rinkēvičs.

Pēc viņa paustā, lēmuma pieņemšana svarīga ne tikai politiskā koordinācija, bet arī juridiski aspekti. Vienlaikus ministrs pauda cerību, ka šīs nedēļas laikā ar pirmo sankciju paketi valstis spēs tikt galā, pieņemot to un nosūtot skaidu signālu Krievijai.

Ministrs arī uzsvēra, ka Latvija ir daļa no ES un NATO, un tas esot labākais, kas garantē gan politisko, gan militāro, gan ekonomisko drošību.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētus par par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu.

Krievijas līderis parakstījis arī līgumus par sadarbību ar Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātajām republikām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē