Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siliņa: Latvija atbalstīs jebkuru lēmumu, kas ļaus Eiropai kļūt militāri spēcīgākai

Latvija atbalstīs jebkuru lēmumu, kas ļaus Eiropai kļūt militāri spēcīgākai, šodien pirms Eiropadomes sēdes medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Politiķe norādīja, ka šodien Eiropadomes sēdē fokusā būs Ukraina un tas, kā ierobežot Krieviju. Tostarp jautājums par mangāna rūdas un alumīnija oksīda iekļaušanu sankcijās. Taču otrs svarīgais jautājums ir par Eiropas stiprināšanu un militārās industrijas attīstību.

Siliņa sacīja, ka viens no veidiem, kā stiprināt Eiropas militāro aizsardzību varētu būt saistīts ar Eiropas Investīciju banku, proti, ka banka varētu izsniegt finansējumu ne tikai duālas nozīmes precēm, bet arī plašākam preču lokam. Otrs variants ir veidot īpašu fondu militārajam finansējumam. Latvija atbalstīs jebkuru no lēmumiem.

"Mēs nevaram paļauties tikai uz transatlantiskajiem partneriem. Mums ir jāstiprina arī pašiem Eiropa, meklējot tam jaunu finansējumu," sacīja Siliņa. 

Baltijas valstis Eiropadomē prasīs arī konkrētāku laika plānu tam, kad varētu turpināties sarunas par Ukrainas un Moldovas iestāšanos Eiropas Savienībā. Ministru prezidente norādīja, ka skaidrība nepieciešama gan pašai Eiropai, gan Ukrainai. "Runa ir par jūniju. Cerams, ka izdosies panākt šādu konkrētību arī secinājumos," teica Siliņa.

LETA jau vēstīja, ka Siliņa (JV) šodien un rītdien piedalīsies Eiropadomes sēdē, otrdien pēc valdības sēdes medijiem pauda Siliņa.

Eiropadomes sēdē Eiropas Savienības (ES) valstu līderi skatīs sešus septiņus jautājumus, tostarp par militāro finansējumu, Ukrainu un sankcijām. Latvija šajā sēdē nāks ar priekšlikumu 14.sankciju pakotnē iekļaut mangāna rūdu un alumīnija oksīdu. Siliņa sacīja, ka līdz šim ES līderu pirmā reakcija nav bijusi noraidoša, taču priekšā gaidāmas debates.

Taujāta, vai valdība paralēli varētu lemt arī par risinājumiem nacionālā līmenī, Siliņa atbildēja, ka vislabāk būtu, ja Eiropas Komisija un ES varētu ātri pieņemt 14.sankciju pakotni ar vienādiem nosacījumiem visā Eiropā. Vienlaikus, ja neizdosies panākt vienošanos Eiropas līmenī, tad "tiks meklēti citi risinājumi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē