Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Staķis: Rīgas dome neatsakās no vietējiem produktiem

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) paustās bažas par Rīgas domes atteikšanos no vietējiem produktiem ir nepamatotas, piektdien žurnālistiem stāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Rīgas lēmums janvārī pievienoties akcijai "Neapēd zemeslodi" nozīmē to, ka janvārī Rīgas domes centrālās administrācijas rīkotajos pasākumos, piemēram, ārzemju delegāciju uzņemšanā vai kādā konferencē, tiks nodrošinātas veģetāras uzkodas.

Savukārt nekas nemainoties attiecībā uz ēdināšanu pašvaldības izglītības iestādēs.

Tie esot divi līdz trīs pasākumi mēnesī, kuros nepieciešamas uzkodas. Turklāt, runa esot par atteikšanos no dzīvnieku izcelsmes, nevies no vietējiem produktiem, teica Staķis.

Pievienošanās akcijai esot simboliskas atbalsts šai idejai.

Staķa ieskatā LOSP paziņojums liecinot par pārpratumu.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, līgums par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu pašvaldības centrālajai administrācijai noslēgts ar SIA "Pētertornis", kas saimnieko restorānā "Pētergailis". Līguma kopējā maksimālā summa ir 20 000 eiro. Tas noslēgts uz publiskā iepirkuma pamata un ir spēkā līdz 2023.gada 26.septembrim.

Kā ziņots, LOSP Rīgas domei nosūtījusi atklātu vēstuli, kurā pauž satraukumu un iebilst pret Rīgas mēra lēmumu janvārī Rīgas Centrālajai administrācijai noteikt par pienākumu atteikties no gaļas produktu izmantošanas akcijas "Neapēd zemeslodi" ietvaros.

LOSP valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis vēstulē pārmet, piemēram, to, ka pašvaldība "met ēnu arī pār latviešu tradicionālo virtuvi, it sevišķi svētku laikā".

Jau ziņots, ka janvārī sāksies sestais gadskārtējais dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi", kurā piedalīsies arī Rīgas dome.

LOSP ir biedrība, kas apvieno valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas. Organizācija cenšas formulēt vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē