Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valsts prezidents: Rīgai jākļūst par vienu no Eiropas konstitucionālās domas centriem

Rīgai jākļūst par vienu no Eiropas konstitucionālās domas centriem, tikšanās laikā ar Satversmes tiesas (ST) tiesnešiem uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Šodien Levits tikās ar ST tiesnešiem, lai pārrunātu aktualitātes un tiesas stratēģiskos mērķus - prezidents aicināja ST tiesnešus turpināt iesākto, lai Rīga kļūtu par vienu no Eiropas konstitucionālās domas centriem.

Tāpat Levits atzīmēja tiesas starptautisko darbību, uzsverot, ka ST savā 26 gadu ilgajā darbībā ir pierādījusi divas lietas - tā iedzīvina Satversmi un tā ieņēmusi vietu Eiropas konstitucionālo tiesu vidū.

Pēc Valsts prezidenta teiktā, ST "ir gana spēcīga, lai pienācīgi stātos pretī mūsdienu demokrātijas un pamattiesību izaicinājumiem".

Tikšanās laikā ST priekšsēdētājs Aldis Laviņš arī iepazīstināja Valsts prezidentu ar ST tiesnesi Jautrīti Briedi, kura pilda ST tiesneša pienākumus no šī gada 1.septembra. Tādējādi ST strādā pilnā septiņu tiesnešu sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē