Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viņķele apstiprina, ka slimnīcas saņems kompensācijas par izmaksātajām piemaksām darbiniekiem

Ārstniecības iestādes, kuras izsniedza piemaksas saviem darbiniekiem martā un aprīlī, noteikti saņems kompensācijas no Nacionālā veselības dienesta (NVD), ceturtdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Publiskajā telpā izskanējušas bažas par to, ka iepriekš no slimnīcu līdzekļiem izmaksātās piemaksas mediķiem, par kurām NVD tagad ir jāatgriež izmantotais finansējums, joprojām nav kompensētas.

Reaģējot uz šīm bažām, ministre uzsvēra, ka ārstniecības iestādes saņems kompensācijas un ka pastāv noteikta procedūra, procesu arī esot ietekmējis fakts, ka jautājuma risināšanā ir iesaistītas vairākas ministrijas.

"Tā ir ierasta prakse, ka slimnīcas maksā kaut ko no saviem līdzekļiem, un tad šie resursi tiek kompensēti no NVD," atzīmēja Viņķele.

Vienlaikus, ministre norādīja, ka ja ir slimnīcas, kam nepietiek līdzekļu, šīs ārstniecības iestādes var vērsties NVD un iegūt priekšfinansējumu. Lai gan ministre apšaubīja šādu iespēju, jo ārkārtējās situācijas laikā netika nodrošināta virkne medicīnas pakalpojumu, neskatoties uz to, ka līdzekļi to sniegšanai tika piešķirti.

Jau ziņots, ka saistībā ar darbu Covid-19 izplatības ierobežošanā medicīnas personāls un epidemiologi, kā arī dažādu iestāžu ierēdņi saņēma piemaksas apmērā līdz 20% par marta un aprīļa mēnešiem.

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Pēdējās dienās bija tāds jauks klusums, jau domāju ka Viņķele pensijā.
Viņķele ir,apdrošināšanu neredzam!
V
Kad saņemsim-ar vai bez groziem-obligāto veselības apdrošināšanu? Gaidīsim vēl trīsdesmit gadus? Un par ko tērēta nauda?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē