Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zatlers: Krievija pret Baltiju lieto baidīšanas taktiku

Krievija pret Baltijas valstīm pašlaik cenšas lietot baidīšanas taktiku, šādu viedokli telekanālā LNT pauda eksprezidents Valdis Zatlers. "Krievijai vienkārši gribas mūs pabaidīt - parādīt, ka viņiem ir ieroči un ka viņi māk tos lietot," uzskata Zatlers.

Eksprezidents arī atzina, ka, viņaprāt, Krievija ar savu baidīšanas taktiku Baltijai varot pat palīdzēt, proti, viņu rīcība var novest pie tā, ka arī Zviedrija un Somija iestāsies NATO, kas nozīmēs, ka Baltijas jūras reģions būs NATO valstu kontrolē.

Zatlers ir pārliecināts, ka militāra apdraudējuma no Krievijas Latvijai nav, mēs esam spējuši uz kaimiņvalsts provokācijām reaģējām mierīgi un tādējādi parādīt savu spēku.

Ekspolitiķis uzskata, ka Rietumvalstu triecieni Sīrijā nedēļas nogalē bijis sava veida lūzumpunkts - pēc triecieniem ASV un Krievija intensīvi komunicējušas, vienojušās par sava veida kompromisu, no kura Krievija tomēr iznākusi kā zaudētāja, jo triecieni bija ļoti precīzi, cilvēki cietuši maz u.tml.

Zatlera skatījumā, iespēja, ka ASV un Krievijas konfrontācija izvērsīsies plašāka pēc triecieniem Sīrijā ir kļuvusi daudz mazāka.

Bijušais prezidents vērtēja, ka Krievija ekonomiski ir vāja valsts, bet militāri vēlas būt spēcīga, lai iegūtu kaut jel kādu ietekmi pasaulē. Nevarot gan noliegt, ka Krievijas bruņotie spēki pēdējos desmit gados tiešām ir būtiski attīstījušies.

Top komentāri

Ezis
E
Drīzāk gan Baltija lieto baidīšanās taktiku jau 30 gadus, stāstot, ka krievi mums "tūlīt-tūlīt" uzbruks. Lielsiks veids, kā novērst tautas uzmanību no iekšējām problēmām.
Vladimirs
V
Pēc psrs sabrukuma krievija zaudēja varu pār apkārtējām tautām un tagad krievijai niez nagi kādu iekaustīt, lai parādītu savu bijušo varenību!
Zobs Kaulā NEBALSOTĀJS
Z
Ne jau latviešiem šobrīd ir jābaidās no krieviem, bet neatbildigiem čekas maisu sargiem PPLV valdībā ir jābaidās, ka atklāsies viņu nodevīgie darbi pret suverēno Latviju..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē