Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Amatpersona: ASV cieš neveiksmi cīņā ar Covid-19

Amerikas Savienotās Valstis cieš neveiksmi cīņā ar koronavīrusu, komentējot inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, paziņojusi augsta ranga veselības aprūpes amatpersona.

Strauji izplatoties īpaši lipīgajam vīrusa delta variantam, jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits ASV pēdējā laikā pārsniedz 100 000 dienā, un tik slikta situācija iepriekš bijusi pirms pusgada. Savukārt nāves gadījumu skaits pēdējās divās nedēļās pieaudzis par 89%.

"Patiesībā mums nevajadzēja nonākt šādā situācijā," telekanāla ABC pārraidē This Week svētdien sacīja ASV Nacionālo veselības institūtu direktors Frensiss Kolinss. "Šajā ziņā - jā, mēs ciešam neveiksmi," atzina Kolinss.

Viņš norādīja, ka "mēs nebūtu tādā situācijā, kādā esam, pieaugot delta varianta izplatībai, ja mēs būtu efektīvāk [pārliecinājuši] ikvienu" vakcinēties.

"Tagad mēs maksājam briesmīgu cenu," uzsvēra ASV Nacionālo veselības institūtu direktors.

Pēc ASV Slimību kontroles un profilakses centra svētdien publiskotajiem datiem, vakcinācijas pret Covid-19 kurss pilnībā pabeigts 50,1% Savienoto Valstu iedzīvotāju.

Kolinss arī brīdināja, ka gadījumā, ja bērniem, kuri drīz atgriezīsies skolās, nebūs jāvalkā maskas, vīruss izplatīsies vēl plašāk.

"Tas droši vien izraisīs uzliesmojumus skolās, un bērniem būs jāatsāk attālinātās mācības, bet to mēs noteikti gribam novērst," sacīja amatpersona.

ASV Slimību kontroles un profilakses centrs svētdien ieteica, ka bērniem jau no divu gadu vecuma būtu jāvalkā maskas sabiedriskajās iekštelpās, tostarp skolās. Bērnu vakcinācija Savienotajās Valstīs notiek no 12 gadu vecuma.

Savukārt prezidenta Dž Baidena galvenais padomnieks veselības jautājumos Entonijs Fauči svētdien telekanāla NBC raidījumā Meet The Press brīdināja, ka, ja delta variantu neizdosies pakļaut kontrolei, pieaugs risks, ka var rasties vēl kāds jauns vīrusa celms, kas "radīs lielākas problēmas nekā delta".

Tikmēr Ņūorleānas džeza festivāla organizētāji svētdien paziņoja, ka saistībā ar inficēšanās gadījumu skata pieaugumu valstī festivāls, kas bija paredzēts no 8. līdz 17.oktobrim, ir atcelts. Covid-19 pandēmijas dēļ festivāls tika atcelt arī pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē