Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV izlūkdienesti: Covid-19 nav radīts mākslīgi vai ģenētiski modificēts

ASV izlūkdienesti atzinuši, ka jaunais koronavīruss nav "mākslīgi radīts vai ģenētiski modificēts", tomēr joprojām tiek pētīts, vai pandēmiju izraisīja kontakts ar inficētiem dzīvniekiem, vai negadījums laboratorijā Ķīnā.

ASV Nacionālās izlūkošanas direktora biroja paziņojums publiskots laikā, kad Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps un viņa sabiedrotie vairākkārt izteikušies par pagaidām nepierādīto teoriju, ka globālās pandēmijas avots bijusi Uhaņas infekcijas slimību laboratorija.

Pēdējo dienu laikā Trampa administrācija aktivizējusi pārmetumus Ķīnai, ka tā nav rīkojusies pietiekami ātri, lai apturētu vīrusa izplatīšanos, vai cēlusi trauksmi, lai par uzliesmojumu brīdinātu pasauli.

"Arī izlūkdienestu kopiena piekrīt vispārpieņemtajam zinātniskajam viedoklim, ka Covid-19 vīruss nav mākslīgi radīts vai ģenētiski modificēts," teikts paziņojumā. "Izlūkdienestu kopiena rūpīgi turpinās izvērtēt jaunāko informāciju un operatīvos datus, lai noteiktu, vai uzliesmojums sākās no kontakta ar inficētu dzīvnieku, vai arī tas bija rezultāts negadījumam Uhaņas laboratorijā."

Tramps par šo teoriju vēl šomēnes norādīja, ka "mēs šo versiju dzirdam atkal un atkal".

Savukārt ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja: "Vienkāršais fakts, ka mēs daudzas atbildes nezinām, ka Ķīna nav dalījusies ar šīm atbildēm, es uzskatu, pasaka ļoti, ļoti daudz."

Pompeo arī mudināja Ķīnu ļaut laboratorijā ielaist neatkarīgus ekspertus, "lai mēs precīzi varam noteikt, kur vīruss sākās".

Top komentāri

zoss
z
Kopš kura laika parastajam nodokļu vergam jālasa izlūkdienestu ziņas?
Vecsčekists
V
Ja grib... tad var spriest šādi: ASV izlūkdienesti SPĒJ atšķirt mākslīgi radītu vīrusu no dabīga. Tātad - viņi nodarbojas ar vīrusiem!
laboratorija nav fabrika
l
Covid-19 ir dabisks, bet tas nevarēja dabiski pārlekt no sikspārņa uz cilvēku. Tam ir nepoieciešams starpniekdzīvnieks - peles vai citi laboratorijas dzīvnieki, kas varēja dabiski mainīt covid-19 lai tas spētu pārlekt uz cilvēku - visticamāk laboratorijas zinātnieku, kas ņēmās ar šiem dzīvniekiem. Šādām laboratorijām ir jāatrodas okeāna vidū, uz Mēness - dziļā tuksnesī un karantīnas laiku pusgadu un lai nodrošinātu šo drošību arī labi apmaksātam darbam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē