Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

ASV regulators: Pfizer/BioNTech vakcīna ir droša un efektīva

Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) otrdien izplatījusi informatīvu izziņu, ka uzņēmumu Pfizer un BioNTech Covid-19 vakcīna ir droša un efektīva, raisot cerības, ka regulators varētu vakcīnai piešķirt ārkārtas apstiprinājumu.

Neatkarīgā komiteja, kas konsultē FDA, šo jautājumu izskatīs sanāksmē ceturtdien.

Dati, kas ASV iegūti no 38 000 izmēģinājuma dalībnieku, "liecina par labvēlīgu drošības profilu bez specifiskām bažām par drošību, kas liegtu izsniegt atļauju ārkārtas pielietojumam", teikts FDA dokumentā.

Vakcīnas efektivitāte aizsardzībā pret Covid-19 ir 95%, tā darbojusies vienādi labi visās vecuma grupās, pie abu dzimumu pārstāvjiem, visās rasu grupās, kā arī pie cilvēkiem ar pamatslimībām, kas pakļauti lielākam riskam.

Ir vajadzīga papildu izpēte, lai gūtu apstiprinājumu liecībām, ka vakcīna aizsargā pret smagākajiem Covid-19 gadījumiem, ka tā nodrošina aizsardzību arī tad, ja ir saņemta pirmā no divām devām, kā arī tā ir iedarbīga arī pie cilvēkiem, kas bijuši inficēti iepriekš.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests šodien sācis programmu iedzīvotāju vakcinēšanai pret Covid-19.

Aptuveni 70 slimnīcās visā Lielbritānijā cilvēkiem, kas vecāki par 80 gadiem, un veselības aprūpes darbiniekiem tiks injicēta ASV farmācijas giganta Pfizer un Vācijas kompānijas BioNTech izstrādātā vakcīna pret jauno koronavīrusu.

Lielbritānija ir pirmā valsts pasaulē, kas izmantos šo vakcīnu, ko Lielbritānijas zāļu aģentūra apstiprināja pagājušajā nedēļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē