Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Erdogans draud uzbrukt Sīrijas režīma spēkiem visur

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien draudējis uzbrukt Sīrijas režīma spēkiem visur, ja cietīs Turcijas karavīri, un apsūdzēja Damaskas sabiedroto Krieviju slaktiņu pastrādāšanā Idlibā.

"Es līdz ar šo paziņoju, ka mēs turpmāk uzbruksim režīma spēkiem visur neatkarīgi no Soču vienošanās, ja mūsu karavīriem tiks nodarīts kaut neliels kaitējums novērošanas punktos vai citur," valdošās partijas sēdē parlamentā sacīja Erdogans.

Saskaņā ar 2018.gadā noslēgto vienošanos ar Krieviju, Turcija Idlibā izveidoja 12 novērošanas posteņus, lai nepieļautu valdības spēku uzbrukumu opozīcijai.

Taču Sīrijas valdības spēki ar Krievijas atbalstu pērn sāka ofensīvu Idlibas provincē un turpina to, neskatoties uz Ankaras brīdinājumiem.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Krievija ir Sīrijas prezidenta Bašāra Asada sabiedrotā, bet Turcija atbalsta vairākus no Sīrijas nemiernieku grupējumiem.

Sīrijas režīma spēku apšaudēs Idlibas provincē pēdējās dienās nogalināti vairāk nekā desmit Turcijas karavīri.

Top komentāri

Uldis
U
Klauns Erdagons ir aizmirsis ,ka viņš atrodas Sīrijā .
rekur
r
Sīrijas armija ir galīgi atbrīvojusi stratēģisko automaģistrāli M-5 Damaska- Alepo 435 km garumā un ieņēmusi 40% Idlibas provinces. Cīņu laikā turkiem artilērijas apšaudēs 13 nogalināto. Turku sabiedrība sašutusi un prasa Erdogāna enerģisku rīcību. Bet karš ar Sīriju galīgi neatbilst Turcijas un Erdogāna interesēm. Tāpēc Erdogānam "jāsadod pa muti Sirijai" lai nomierinātu sabiedrību, bet tā lai karš nesāktos. Kā to īsti izdarīt nav zināms.
:)
:
Nav nekāda režīma, jo ir tikai Suvērēnā Valsts Sīrija (kur tikai krievi un irāņi atrodās legāli) un ir daži okupanti, kas to karu arī sarīkoja!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē