Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Erdogans kritizē Sorosu par palīdzību apcietinātajam turku filantropam

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien veltījas asus vārdus ASV miljardieriem Džordžam Sorosam un pārmeta viņam palīdzības sniegšanu apcietinājumā Turcijā turētajam finansistam un filantropam Osmanam Kavalam, kurš ir apsūdzēts par mēģinājumu gāzt valdību.

Sorosu, kurš ir dzimis Ungārijā, Erdogans dēvēja par "slaveno Ungārijas ebreju".

Erdogans ļāva noprast, ka Soross atbalstījis Kavalu, kurš organizējis pilsoniskās sabiedrības pasākumus un gadu atrodas pirmstiesas apcietinājumā.

Uzrunājot vietējās amatpersonas, Erdogans apsūdzēja Kavalu, ka viņš finansējis 2013.gada protestus pret Stambulas Gezi parka apbūvi, kas tolaik bija viens no lielākajiem izaicinājumiem Erdogana varai.

"Ir cilvēks, kurš finansēja teroristus Gezi notikumos. Tagad viņš ir aiz restēm," sacīja Erdogans, Kavalu vārdā neminot.

"Un kas ir aiz viņa? Slavenais Ungārijas ebrejs Soross. Šī persona sūta cilvēkus pa visu pasauli šķelt un plosīt nācijas un izmanto lielas naudas summas, kas viņam pieder, lai to panāktu."

Erdogans Kavalu raksturoja kā Sorosa "pārstāvi Turcijā", kā arī apsūdzēja Kavalu, ka turku finansists "izmanto viņa līdzekļus, lai atbalstītu tos, kas grib sašķelt šo valsti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē