Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Grieķijas premjers: ES un Turcijas migrācijas vienošanās ir mirusi

Eiropas Savienības (ES) 2016.gadā noslēgtā vienošanās ar Turciju migrantu plūsmas ierobežošanai ir mirusi, paziņojis Grieķijas premjers Kiriaks Micotakis, par notikušo apsūdzot Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Būsim godīgi, vienošanās ir mirusi," intervijā telekanālam CNN pavēstīja Micotakis.

Pēc viņa teiktā, vienošanās vairs nestrādā, jo Turcijas varasiestādes izraisījušas pašreizējo krīzi uz Grieķijas un Turcijas robežas, mudinot un pat palīdzot migrantiem un bēgļiem pamest savas patvēruma vietas un doties uz Eiropu.

"Turcijai ir pienākums neļaut cilvēkiem sasniegt piekrasti un darīt visu, lai savaldītu kontrabandistus un liegtu cilvēkiem nelegāli iekļūt Grieķijā," paziņoja Mocotakis. "Tieši to saka vienošanās un Turcija dara pretējo: viņi ir sistemātiski palīdzējuši gan uz zemes, gan jūrā cilvēkiem viņu centienos nokļūt Grieķijā."

Viņš uzsvēra, ka apzinās Turcijas nastu, izvietojot pie sevis miljoniem sīriešu bēgļu.

Turcija pagājušajā ceturtdienā pavēstīja, ka vairs neliks šķēršļus migrantiem, kas vēlas doties uz Eiropu, un pēc šī paziņojuma robežas virzienā sākās masveidīga nelegālo imigrantu plūsma. Starp tiem, kas šobrīd drūzmējas pie Grieķijas robežas vairums, šķiet, ir afgāņi, taču viņu vidū ir arī daudzu citu valstu pilsoņi, tostarp irāņi, irākieši, bangladešieši un sīrieši.

Daļa nelegālo imigrantu mēģinājuši sasniegt arī Grieķijai piederošās salas Egejas jūrā.

Turcija, kurā jau uzturas aptuveni 3,6 miljoni sīriešu bēgļu, apgalvoja, ka tā bijusi spiesta atvieglot robežkontroli, jo nesaņem pietiekamu atbalstu bēgļu uzturēšanai, un pieprasījusi lielāku palīdzību no ES šajā jomā. Taču ES apgalvo, ka pilda savu daļu no vienošanās, ko 2016.gadā noslēdza ar Turciju par migrācijas plūsmas ierobežošanu no Sīrijas.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans lēmumu par robežas atvēršanu pieņēma pēc situācijas saasināšanās Sīrijas Idlibas provincē.

Sīrijas armija valsts ziemeļos, arī Idlibas provincē, kur atrodas pēdējais nemiernieku bastions, kopš decembra izvērsusi uzbrukumu pret nemiernieku spēkiem.

 

 

Top komentāri

jautājums
j
"Daļa nelegālo imigrantu mēģinājuši sasniegt arī Grieķijai piederošās salas Egejas jūrā." LETA! Un kā tad ir beigušies šie mēģinājumi? Grieķu salas ir pie Turcijas krastiem. Tas nav attālums starp Āfriku un Itāliju, kur bez sorosonkuļu apmaksātiem taksometriem nekādi imigranti Itāliju sasniegt nevar. No Turcijas uz grieķu salām tikt ir pavisam vienkārši, var pat aizpeldēt. Līdz ar to, svarīgi zināt, vai šie mēģinājumi ir izdevušies vai nav. Ja nav izdevušies, tad rodas jautājums: kādā veidā grieķu krasta apsardze to ir panākusi. Jo šo PIEREDZI taču varēs izmantot visi!
Latvju puika
L
Jāgremdē ! Tad nelīdīs !
ha, ha
h
Uz Itāliju šie vairs negrib? Kaut kā sanācis, ka ne Sīrijā, ne Turcijā līdz šim vēl nav neviena apstiprināta Uhaņas sērgas gadījuma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē