Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ijabs: Nepieciešams dubultot ES budžetu nākamajiem gadiem

Nākamo divu līdz trīs gadu Eiropas Savienības (ES) budžeta palielināšana palīdzētu ne tikai valstīm "sildīt ekonomikas", bet arī ļaus celt uzņēmēju maksātspēju, palielināt apgrozījumu un tādējādi arī mazināt pieaugošo bezdarbu, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (AP).

Kā aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, Ijabs domā - ja finanšu līdzekļu pieejamība dalībvalstīs ievērojami atšķirsies, pastāv liela iespēja saskarties ar masveida emigrāciju un vēl lielāku nevienlīdzību starp valstu iedzīvotājiem. Vienlaikus viņš norādīja, ka krīzi iespējams pārvarēt tikai visām dalībvalstīm kopā, tāpēc ir jāpanāk vienošanās par vienotiem risinājumiem un jāaicina katru ES dalībvalsti rīkoties solidāri.

Politiķis pauda uzskatu, ka nepieciešams pārskatīt esošo ES daudzgadu budžetu. Pārdalot vajadzīgo finansējumu par labu tūlītējai krīzes seku mazināšanai, var tikt izveidots pašlaik svarīgais valstu atveseļošanās obligāciju fonds.

"Šī krīze ievērojami atšķiras no visām iepriekšējām, ko esam piedzīvojuši līdz šim. Apvienojumā ar izteikti strauju ekonomikas kritumu, dalībvalstīm ir arī jāturpina cīnīties ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmiju. Lai gan mēs nevaram paredzēt katru izaicinājumu, tomēr noteikti varam būt tiem labāk sagatavoti," skaidroja Ijabs.

Krīzēs vairāk skartajām dalībvalstīm ir jābūt tūlītēji pieejamam finansējumam, lai izvairītos no ekonomiskās recesijas, un lai no tā vēlāk neciestu arī pārējās bloka valstis, uzskata politiķis, jāveido kopīgu fondu vai finanšu avotu krīžu pārvarēšanai.

Kā ziņots, kopš Covid-19 pandēmijas sākuma ES ir īstenojusi virkni pasākumu krīzes seku mazināšanai. Savu ieguldījumu devis arī EP - ne tikai likumdošanas laukā, bet arī, piemēram, pašlaik neizmantotās biroju telpas Briselē atvēlot bezpajumtniekiem un nodrošinot bezmaksas maltītes grūtībās nonākušiem cilvēkiem.

Top komentāri

vēsturiskā svētdiena
v
Kas viņiem šodien noticis. Vispirms ar savām gudrībām Ameriks izlidoja tikpat kā no vārtu rūmes, un nu arī šis EP deputāts sadomājis izdvest kaut ko vēsturiski vienreizēju. Vai pavasara eiforija un Covid-19 iedomātās beigas viņus ceļ spārnos.
Herberts Velss
H
Draugs varēji solīt daudz vairāk. Tik un tā nespēsi to sasniegt!
un
u
kāds mums Latvijā sakars ar šo globālsorpsistu sorosa fonda priekšsēdētāju, kas vēlas iznīcināt visu Latvisko un Ģimenisko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē