Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Junkers: Brexit nedrīkst kavēt un nekavēs ES progresu

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers otrdien norādījis, ka pēc Brexit atlikšanas Eiropas Savienība (ES) var netraucēti pievērsties savas nākotnes veidošanai.

"Mūsu savienības nākotne nav Brexit," pēdējo reizi pirms maija beigās gaidāmajām vēlēšanām uzrunājot Eiropas Parlamenta (EP) deputātus, uzsvēra Junkers. "Brexit nedrīkst kavēt un nekavēs mūsu progresu."

Junkers norādīja, ka pēc Lielbritānijas izstāšanās atlikšanas ES vairs nebūs spiesta katru nedēļu diskutēt par Brexit un varēs pievērsties tādiem svarīgiem jautājumiem kā bloka daudzgadu budžets, starptautiskā tirdzniecība, EP vēlēšanas un jaunā EK sastāva izraudzīšana.

Norādot uz noteikumiem, kas Londonai tika izvirzīti, citām dalībvalstīm piekrītot vēlreiz atlikt Brexit, viņš piebilda, ka Londonai šajā laikā jāizrāda lojāla un konstruktīva sadarbība.

Pirms lēmuma pieņemšanas par Brexit atlikšanu izskanēja bažas, ka Londona, piemēram, varētu sabotēt jaunā ilgtermiņa budžeta izstrādi un jaunās EK izveidi.

Tomēr vienlaikus EK prezidents uzsvēra, ka pret Lielbritāniju līdz tās izstāšanās brīdim jāturpina izturēties kā pret pilntiesīgu dalībvalsti.

"Apvienotā Karaliste var arī atsaukt izstāšanās pieteikumu, taču tā nav mana darba hipotēze," piebilda Junkers. "Mana darba hipotēze nav arī vēl viena [Brexit] atlikšana pēc 31.oktobra."

Arī Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, piebalsojot Junkeram, norādīja, ka ES tagad varēs pievērsties tādiem jautājumiem kā tirdzniecības sarunas ar ASV.

Top komentāri

.
.
Nesaprotu, kur tad ir tas "ES progress"? Arvien pieaugošos nodokļos? Nekontrolētā imigrācijā un imigrantu uzspiešanā dalībvalstīm? Putekļu sūcēju jaudas ierobežošanā? Kvēlspuldžu aizliegumā? Iejaukšanās Polijas iekšējās lietās? Kur????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē