Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Leiena: Izredzes noslēgt pēc Brexit vienošanos ir mazas

Izredzes, ka Eiropas Savienībai (ES) izdosies noslēgt pēc Brexit vienošanos ar Lielbritāniju, ir mazas, piektdien bloka līderiem teikusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, pavēstīja avoti ES.

"Bezvienošanās iespējamība ir augstāka nekā vienošanās iespējamība," Briseles samita gaitā diskusijās par par Brexit sacījusi Leiena, tuvojoties svētdienas termiņam, līdz kuram ir jāpaziņo par sarunu pagarināšanu vai atteikšanos no tām, sacīja ES amatpersona.

Jau drīz kļūs skaidrs, vai ir nozīme pagarināt diskusijas, sacīja ES amatpersona, vienlaikus neizslēdzot iespēju, ka sarunu pēdējā brīdī var notikt straujš pavērsiens, lai panāktu vienošanās noslēgšanu, neraugoties uz arvien pesimistiskāko atmosfēru.

Arī Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons piektdien pavēstīja, ka iespējas Lielbritānijai noslēgt pēc Brexit vienošanos acīmredzot izplēn.

Pēc Džonsona teiktā, viņš nav redzējis "lielu piedāvājumu, lielas izmaiņas" ES priekšlikumos attiecībā uz zvejniecību un godīgas konkurences noteikumiem, kas vienošanās nenoslēgšanu padara "ļoti, ļoti iespējamu".

ES ceturtdien publicēja ārkārtas rīcības plānu, lai bezvienošanās situācijā turpinātu darboties galvenie satiksmes maršruti, kā arī tiktu nodrošinātas zvejas tiesības.

Lielbritānija no ES izstājās 31.janvārī, bet pārejas periods, kura laikā Lielbritānijai ir saistoši ES noteikumi, gaidot uz jaunas vienošanās noslēgšanu, beigsies 31.decembrī.

Bez pēc Brexit vienošanās Lielbritānijas tirdzniecība ar tās lielāko tirgu notiks atbilstoši Pasaules Tirdzniecības organizācijas noteikumiem ar tarifiem un kvotām.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons un Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena trešdienas vakarā, tiekoties Briselē, vienojās līdz svētdienai izlemt, vai ir vērts turpināt pēc Brexit sarunas.

Sarunās joprojām pastāv vērā ņemamas domstarpības jautājumos par zvejniecību, godīgu konkurenci un vienošanās izpildes pārvaldību

Apvienotā Karaliste izstājās no ES 31.janvārī.

pievienota 4.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē