Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Londona: Kaujās Luhanskas apgabalā "vagneriešiem" smagi zaudējumi

Krievijas algotņu grupējumam Vagner, pēc visa spriežot, bijusi centrālā loma pēdējās kaujās Ukrainā, arī Luhanskas apgabala Popasnes un Lisičanskas sagrābšanā, liecina Lielbritānijas izlūkdienesta informācija. Kaujās grupējums cietis smagus zaudējumus.

Krievija izmantojusi Vagner, lai pastiprinātu spēkus frontes priekšējās līnijās, kā arī lai mazinātu personālsastāva trūkumu un zaudējumus.

Vagner arī pazemina kritērijus uzņemšanai grupējuma rindās, pieņemot darbā arī agrāk tiesātos un tos, kas iepriekš bijuši "melnajos sarakstos".

Jaunajiem algotņiem tiek nodrošinātas vien nelielas apmācības. Tas, visticamāk, atstās iespaidu uz operatīvo efektivitāti un samazinās grupējuma kā Krievijas regulāro vienību atbalsta lomu, teikts izlūkdienesta informācijas apkopojumā tviterī.

Vagner vadītājs Jevgēņijs Prigožins nule kā saņēmis Krievijas varoņa nosaukumu par Luhanskas apgabalā īstenoto uzbrukumu.

"Laikā, kad notiek vairāku augsta ranga Krievijas militāro komandieru nomaiņa, tas, visticamāk, saasinās neapmierinātību karavīru un Vagner starpā. Tas arī, visticamāk, negatīvi ietekmēs Krievijas karavīru morāli," teikts paziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē