Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Makrons pārliecināts, ka Krievijas apsūdzēšana genocīdā var novest pie plašāka kara

Apsūdzības, ka Krievija Ukrainā pastrādājusi genocīdu, var novest pie kara paplašināšanās, ceturtdien sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, aizstāvot lēmumu šo jēdzienu neizmantot.

"Vārdam "genocīds" ir nozīme", un tas ir "jāraksturo juridiski, nevis no politiķu puses," radio "France Bleu" sacīja Makrons.

"Valstīm, kas uzskata, ka tas ir genocīds, atbilstoši starptautiskajām tiesībām ir pienākums iejaukties. Vai cilvēki vēlas to? Man tā nešķiet," skaidroja prezidents.

Tas nozīmētu, ka valsts kļūst par "līdzkarojošo pusi" karā, viņš sacīja, un NATO valstis potenciāli varētu tikt ierautas šajā karā.

"Visiem ir jāsaglabā proporciju izjūta. Ar verbālu eskalāciju, neapdomājot visas sekas, Ukrainai nebūs palīdzēts," viņš piebilda.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien pārmeta Makronam izvairīšanos no jēdziena "genocīds" lietošanas attiecībā uz Krievijas Ukrainā pastrādātajām zvērībām, kā arī to, ka Francijas līderis krievus un ukraiņus nodēvējis par "brāļu tautām".

"Šādas lietas mums ir ļoti sāpīgas," sacīja Zelenskis.

Jēdzienu "genocīds" attiecībā uz Krievijas noziegumiem Ukrainā lietojis gan pats Zelenskis, gan arī ASV prezidents Džo Baidens un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē