Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Makrons: Turcijas uzbrukums kurdiem raisa jautājumus par NATO

Turcijas uzbrukums Sīrijas kurdiem, kas bija izšķirošais militārais spēks ASV atbalstītajā sauszemes operācijā pret teroristu grupējumu Islāma valsts, "raisa jautājums par to, kā darbojas NATO", pēc Eiropas Savienības samita Briselē sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Prezidents atzina, ka "no tvīta, tieši tāpat kā visi citi", uzzinājis par ASV plānoto karavīru atvilkšanu no Sīrijas-Turcijas robežas un Turcijas gatavoto uzbrukumu Sīrijas kurdiem.

"Es uzskatu - tas, kas notika dažās pēdējās dienās, šajā reģionā bija nopietna Rietumu un NATO kļūda, "sacīja Makrons. "Es uzskatu, ka tas ilgtermiņā vājinās mūsu reputāciju attiecībā uz iespējam atrast uz vietas partnerus, kas būs gatavi cīnīties mūsu pusē, uzskatot, ka viņi ilgtermiņā tiks aizsargāti."

"Ir nepieciešams saprast, kur Turcija vēlas doties un kā panākt, ka tā atgriežas pie saprātīgākām pozīcijām, kas ļautu tai apvienot tās iekšējo drošību, tās iekšējās drošības mērķus, ar mūsu dienaskārtības respektēšanu un solidaritāti, kas pastāv NATO," uzsvēra Makrons.

Turcija 9.oktobrī sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu.

Turcijas iebrukums kļuva iespējams pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps 6.oktobrī paziņoja, ka Sīrijā no robežas ar Turciju tiek atvilkti ASV karavīri, kas cita starpā bija arī garants tam, ka Turcija neuzbrūk Sīrijas kurdiem.

Abās konflikta pusēs kopš Turcijas uzbrukuma sākuma dzīvību zaudējuši vairāk nekā 500 cilvēku, arī teju 100 mierīgie iedzīvotāji. Sīrijā Turcijas ofensīvas dēļ savas mājas pametuši 300 000 cilvēku, liecina sīriešu aktīvistu aplēses.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ziemeļ-Atlantijas Pakts (North Atlantic Treaty Organization) un šajā ziemeļnieku organizācijā - Turcija!!!!!!!!!!!!!!!!!
Def
D
Sen jau turki jāpatriec no NATO.Tas erdojobens tik taisa sūdus un draud eiropai.Mēsls.
trusis nejaukais
t
ok labi Turki protams izmanto savu NATO statusu lai realizeetu savas militaaraas ambiicijas bet mani vairaak interesee Makarona viedoklis ka tas vaajinaas sabiedrotos ciiniities muusu pusee.. Jautaajums vispaar ir shaads - kaapeec Francijai, ASV vai veel kaadam buutu jaakaro kautkur citaas pasaules valstiis? Luuk kurdi bija sabiedrotie ASV kameer tas saskaneeja ar vinju intereseem. Ja ASV izdomaatu militaaru akciju Venecueelaa, tad kurdiem tas buutu pilniigi pie pakaljas. Makarons atkal censhas spiideet ar kautkaadu iedomaatu moraalo paaraakumu teelojot no sevis kautkaadu pasaules glaabeeju. Pietiekoshi jau suudus sataisiijushi shie pasaules glaabeeji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē