Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nausēda Blinkenam: NATO ir jāpalīdz Ukrainai ar militāriem līdzekļiem

Lai izvairītos no Trešā pasaules kara, NATO ir jāpalīdz Ukrainai ar visiem iespējamiem līdzekļiem, ieskaitot militārus pasākumus, sarunā ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu pirmdien Viļņā uzsvēris Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Mums ir jāpalīdz Ukrainai ar visiem iespējamiem līdzekļiem, ieskaitot militārus pasākumus. Ja mēs vēlamies izvairīties no Trešā pasaules kara, mums tagad ir jārīkojas. Krievija ir ilgtermiņa drauds NATO sabiedrotajiem un Eiropas drošībai kopumā. Šis drauds saglabāsies neatkarīgi no Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā iznākuma. Mums ir nopietni jāgatavojas aizsardzībai," Lietuvas prezidenta teikto citēja viņa preses dienests.

Nausēda uzsvēris, ka neizprovocētās un nepamatotās Krievijas militārās darbības grauj mieru Eiropā un tās ir jāizbeidz ar kopīgiem Rietumvalstu centieniem.

Lietuvas prezidents pateicās ASV par nepārtraukto un ilgstošo atbalstu Lietuvas valstiskumam un to līdera lomu, veidojot redzējumu par drošu un brīvu Eiropu. Tāpat Nausēda pateicās par ASV militāro atbalstu Lietuvai.

Nausēda un Blinkens runāja par nepieciešamību palielināt Baltijas reģiona aizsardzības spējas, tostarp pretgaisa aizsardzību, kā arī uzsvēra ASV militārās klātbūtnes Lietuvā un Baltijas valstīs pastiprināšanas nozīmi.

Kā teicis Nausēda. Lietuva ir gatava pastāvīgi uzņemt ASV spēkus rotācijas kārtībā kopā ar papildu ASV karavīriem, sniedzot viņiem visu nepieciešamo uzņemošās valsts atbalstu.

ASV pašlaik Lietuvā ir izvietoti apmēram 500 karavīri un četri iznīcinātāji F-35.

Blinkens pirmdien vizītes Lietuvā laikā tiksies arī ar premjerministri Ingrīdu Šimonīti un ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi.

ASV valsts sekretārs pagājušajā nedēļā sāka vizīti Eiropā, kura ietver arī Beļģijas, Polijas, Moldovas, Latvijas un Igaunijas apmeklējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē