Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Porošenko: Vienīgais miera sarunu formāts ir par Ukrainas dalību NATO

Vienīgais miera sarunu formāts ir sarunas par Ukrainas dalību NATO, paziņojis bijušais Ukrainas prezidents, partijas Eiropas solidaritāte līderis Petro Porošenko.

"Nav pasaulē citas drošības garantijas kā Ukrainas dalība NATO. Tāpēc mans vēstījums daudzo divpusējo tikšanos laikā bija šāds - ja esat pastāvīgi apgalvojuši, ka NATO durvis Ukrainai ir atvērtas, tad ir vienkāršs lūgums - ļaujiet mums ienākt," žurnālistiem NATO Parlamentārās asamblejas sesijā Luksemburgā sacījis Porošenko, kura teiktais citēts viņa partijas vietnē.

Porošenko uzsvēris, ka šāda nostādne viņam bijusi kopš viņa prezidentūras termiņa sākuma.

"Es zināju, ka nav citas drošības garantiju formas. Un nevajag tērēt laiku, [meklējot kaut ko citu], tas ir maldu ceļš. Tas ir Budapeštas memoranda atkārtojums," teicis eksprezidents.

"Mums jāpasaka tiem, kuri uzstāj, lai tiktu rīkotas miera sarumas: es pilnībā esmu par miera sarunām, un to vienīgais formāts ir sarunas par Ukrainas iestāšanos NATO," uzsvēris Porošenko, kurš bija Ukrianas prezidents no 2014. līdz 2019.gadam.

1994.gadā, Ukrainai pievienojoties līgumam par kodolieroču neizplatīšanu, Kijiva atteicās no kodolvalsts statusa un parakstīja ar ASV, Lielbritāniju un Krieviju īpašu vienošanos, kas tiek dēvēta par Budapeštas memorandu. Vienā no šī dokumenta punktiem visas trīs lielvalstis garantēja Ukrainas neatkarību un teritoriālo nedalāmību.

NATO Parlamentārās asamblejas sesija Luksemburgā notika no piektdienas līdz pirmdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē