Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Putins: Navaļnijs varētu būt pats ieņēmis Novičok

Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar savu Francijas kolēģi Emanuelu Makronu izteicies, ka opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs kāda nezināma iemesla dēļ varētu būt pats ieņēmis indi, vēsta franču laikraksts Le Monde.

Laikraksts, neatklājot no kādiem avotiem gūta šī informācija, norāda, ka Makrons sarunas gaitā noraidījis Putina pieņēmumu.

Šī saruna notikusi 14.septembrī pēc Francijas puses iniciatīvas. Tās laikā Putins Navaļniju nosaucis par vienkāršu "nemiera cēlāju internetā" un apgalvojis, ka viņa dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds šantažējot deputātus un amatpersonas, raksta Le Monde.

Kā ziņots, Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Vēlāk šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, ko sarunas laikā Putinam apliecinājis arī Makrons.

Tikmēr Putins sarunā ar Makronu apgalvojis, ka Novičok sastāvs neesot tik sarežģīts, kā iepriekš stāstīts.

Viņš arī piedāvājis pārbaudīt versiju, ka notikušais ar Navaļniju esot saistīts ar Latviju, kur it kā dzīvojot viens no Novičok izstrādātājiem, par kuru Kremļa saimnieks gan izteicies visai neskaidri.

Makrons arī "Latvijas versiju" esot noraidījis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē