Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šimonīte: Lietuva neapsver nojaukt Krievijas standarta platuma dzelzceļa līnijas

Lietuvas valdība neapsver Krievijas standarta platuma dzelzceļa sliežu nojaukšanu, pirmdien paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Pēdējā laikā Lietuvā izskanējuši aicinājumi valsts drošības apsvērumu dēļ nojaukt sliežu ceļus ar platumu 1520 milimetri, kas atbilst Krievijā izmantotajam dzelzceļam. Eiropā dzelzceļa sliežu platuma standarts ir 1435 milimetri.

"Pašlaik īstermiņā šāds jautājums netiek izskatīts," Šimonīte sacīja žurnālistiem.

"Es saprotu, ka visus aizrāva jautājums par sankcijām pakļauto preču pārvadājumiem, tomēr es aicinu neaizmirst, ka ir Lietuvas Republikas, Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas līgums par iedzīvotāju tranzīta atvieglojumiem," paskaidroja Lietuvas premjerministre.

"Saprotu, ka karstgalvjiem ir visa veida ierosinājumi, piemēram, cauruļvadu nogriešana vai sliežu noņemšana, bet tas noteikti nav valdības izskatāmo jautājumu lokā," viņa piebilda.

Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā publiskoja jaunas vadlīnijas, ar kurām tiek atļauts sankcijām pakļauto preču tranzīts caur Lietuvu uz Kaļiņingradas apgabalu Krievijas anklāva vajadzībām. Saistībā ar tādu Briseles piekāpšanos Maskavai Lietuvā izskanēja aicinājumi nojaukt Krievijas standarta sliežu dzelzceļa līnijas.

Bijušais Lietuvas militārās izlūkošanas priekšnieks Gintars Bagdons portālam "15min.lt" sacīja, ka Lietuvas drošības situācija uzlabotos, ja tiktu nojauktas Krievijas standarta sliežu dzelzceļa līnijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē