Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stoltenbergs: Viltus ziņa par NATO spēku izvešanu no Lietuvas bija neveiksmīga provokācija

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs atzinis, ka nesenais mēģinājums viņa vārdā izplatīt viltus ziņu par alianses karavīru izvešanu no Lietuvas uzskatāms par neveiksmīgu provokāciju, kas bija vērsta uz apjukuma sēšanu un NATO vienotības graušanu koronavīrusa krīzes aizsegā.

Kā uzsvēris alianses vadītājs, NATO ne vien vārdos, bet darbos apliecina, ka ir uzticīga savām saistībām pret Lietuvu.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis saņēma e-pasta vēstuli, ko it kā sūtījis NATO ģenerālsekretārs un kurā bija apgalvots, ka esot pieņemts lēmums izvest no Lietuvas tur dislocētos NATO karavīrus. Tāda pati informācija tika piesūtīta arī Lietuvas medijiem un iestādēm, kā arī adresātiem NATO galvenajā mītnē Briselē.

"Šī vēstule ir absolūts viltojums, kas liecina, ka darboņi gan valstu, gan nevalstiskā līmenī cenšas izmantot Covid-19 krīzi, lai izplatītu dezinformāciju, sētu apjukumu un iedragātu NATO valstu apņēmību un vienotību," Stoltenbergs sacījis videokonferencē, atbildot uz ziņu aģentūras BNS jautājumu. "Viņiem tas nav izdevies, jo, pirmkārt, nepārprotami atklājies, ka šī vēstule ir viltojums, un otrkārt, mēs redzam, ka NATO valstis paliek uzticīgas savām saistībām, saglabā vienotību un reāli palīdz cita citai koronavīrusa krīzes apstākļos."

 "NATO saistības pret Lietuvu, NATO saistības attiecībā uz kaujas grupām Baltijas valstīs ir nesatricināmas," viņš piebildis. "Mēs paturam kaujas grupas Baltijas valstīs un Polijā un turpinām gaisa telpas patrulēšanas misiju, (..) turpinām pārtvert [lidmašīnas], sargāt sabiedroto gaisa telpu, turpinām flotes operāciju, flotes klātbūtni arī Baltijas jūrā." 

Stoltenbergs norādījis, ka situācija ap Lietuvā izvietotās NATO kaujas grupas karavīru inficēšanos ar koronavīrusu atrisināta adekvāti.

"NATO karavīru vidū bijuši inficēšanās gadījumi - tāpat kā visās institūcijās un visos sabiedrības slāņos visā pasaulē, bet aliansei ir svarīgi, ka esam spējuši ar to tikt galā saprātīgi un atbildīgi. [Alianses] spēku locekļiem, kuru testu rezultāti bija pozitīvi, sniegta palīdzība. Viņi vai nu pārvesti uz savām valstīm, vai ārstēti tajā valstī, kur dislocēti. Daži atrodas karantīnā, un mēs saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas ieteikumiem veicam pasākumus, lai nepieļautu vīrusa izplatīšanos," viņš stāstījis, atgādinot, ka Vācija un Horvātija uz Lietuvu papildus nosūtījušas savu medicīnisko personālu, lai palīdzētu atrisināt situāciju alianses kaujas grupā.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Vai dzirdējāt? Santa Klauss esot pakāries! Jo izrādījies, ka viņš ir spiegs! Pilnīgi ticama ziņa!
rekur
r
Vai šī ziņa vispār kādu interesē? Mani noteikti nē. Viss , kā ļoti vecā amerikāņu anekdotē par Nenotveramo DŽo. Mazdēls jautā vectēvam- vai tad to Džo neviens tiešām nevar notvert? Vectēvs atbild- Mazdēliņ. Viņu jau neviens neķer, jo viņš nevienam nav vajadzīgs.
no drošiem avotiem
n
NATO karavīri norīkoti trenkāt zosis, kuras apcēlušas apsētos zemnieku laukus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē