Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zelenskis brīdina par Krievijas plāniem sarīkot radiācijas noplūdi Zaporižjas AES

Krievijas spēki apsver iespēju sarīkot teroraktu Krievijas okupētajā Zaporižjas atomelektrostacijā (AES), par kuras drošību bažas valda jau kopš pagājušā gada pavasara, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Izlūkdienesti ir saņēmuši informāciju, ka Krievija apsver terorakta scenāriju Zaporižjes atomelektrostacijā - teroraktu ar radiācijas noplūdi. Viņi tam visu jau ir sagatavojuši," teikts sociālās saziņas vietnēs izplatītajā Zelenska paziņojumā.

Bažas par Eiropas lielāko AES, kas ir valdījušas visu Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā laiku, ir saasinājušās pēc tam, kad šomēnes krievi uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprostu, kas nodrošināja arī kodolstacijas dzesēšanai nepieciešamo ūdeni.

Zaporižjas AES savulaik nodrošināja 20% no Ukrainas elektroenerģijas patēriņa un turpināja darboties Krievijas iebrukuma pirmajos mēnešos arī pēc tam, kad martā to okupēja Krievijas karaspēks, taču septembrī elektroenerģijas ražošana tika pārtraukta.
 
Neviens no AES sešiem padomju laikos būvētajiem reaktoriem vairs neražo elektrību, bet AES joprojām ir pieslēgta elektrotīklam, kas tai nepieciešams reaktoru dzesēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē