Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tuvplānā

Rīgas Dinamo piespiedu gaidītā aiziešana © DIENA

Ne vienmēr profesionāli sportisti noslēdz karjeru, kad pienācis īstais laiks. Sākas sevis mānīšana, ka vēl mazliet varu, tomēr pienesums laukumā, trasē, baseinā vai citā sporta skatuvē vairs nav jēdzīgs. Neizprotama loma sportiskajā ziņā pēdējos gados bija arī Rīgas Dinamo komandai, bet kā Krievijas maigās varas rupors tā savu lomu paveica.

Laiks jauniem līderiem © DIENA

Gadu no gada Latvijas sporta līdzjutējiem maijs ir svētku mēnesis ar nemainīgu galveno tradīciju - sekot un atbalstīt vīriesu hokeja izlasi pasaules čempionātā. Šoreiz sarkanbaltsarkanie uz meistarsacīkstēm Somijā dosies atšķirīgā sastāvā - viens nespēlēs traumu dēļ, otrs atteicies, bet vēl kāds nolēmis likt punktu karjerai valstsvienībā, kas treneru korpusam faktiski piespiedu kārtā liek sūtīt laukumā jaunos hokejistus.

Gatavošanās pasaules čempionātam © DIENA

Pēc diviem Covid-19 zīmē aizvadītajiem gadiem 14. un 15. maijā klātienē atgriezīsies Rimi Rīgas maratons, Daugavmalā un pie Brīvības pieminekļa pulcējot vairāk nekā desmit tūkstošus dalībnieku no vismaz 57 pasaules valstīm. Šī gada sacensības tiks veltītas kara plosītajai Ukrainai, turklāt būs pirmais gatavošanās posms pirms nākamgad Rīgā plānotā pasaules čempionāta skriešanā. Par gaidāmajām sacensībām stāsta maratona organizētājs Aigars Nords.

Olimpiskā debija © DIENA

Desmit gadus saviem draugiem stāstīju, ka braukšu uz olimpiskajām spēlēm. Vairākas reizes šo mērķi neizdevās piepildīt un viņi jau sāka par mani labsirdīgi smieties, tomēr 2022. gada martā ar izcīnītu devīto vietu Latvijas ratiņkērlinga izlase Pekinā debitēja paraolimpiskajās spēlēs.

Bumba vienmēr līdzi © DIENA

Viens no šī brīža talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem Roberts Kukulis (14) savam iecienītākajam sporta veidam velta gandrīz visu savu laiku un saka, ka bumba viņam vienmēr ir līdzi, lai brīvā brīdī varētu doties ar to darboties. Labās malas uzbrucēja mērķis ir jau šosezon Super Nova sastāvā debitēt virslīgā. Tālāk stāsta pats jaunais futbolists!

Dzīve notiek šodien © DIENA

Mokošo Covid-19 pandēmiju nomainījis karš Ukrainā, kas, visticamāk, nozīmē, ka nestabilās situācijas dēļ piesaistīt atbalstītājus sporta pasaulē kļūs vēl grūtāk. Optibet atbalsta lielus projektus futbolā, hokejā, volejbolā un arī vairākos citos sporta veidos, būdams šobrīd pamanāmākais sporta draugs Latvijā. Šogad bijām plānojuši iegūt licenci un ieiet Ukrainas tirgū, tomēr šos plānus nāksies apturēt - šajā valstī strādājošie mūsu darbinieki devušies palīdzēt vietējai armijai.

Pirms otrās karjeras © DIENA

2017. gada novembrī spēles laikā pārrāvu Ahileja cīpslu, kas ļoti sāpīgā veidā pārtrauca manu karjeru. Šobrīd esmu uzsācis gatavošanos, lai vasaras otrajā pusē atsāktu spēlēt. Darīšu visu iespējamo, lai otrā karjera izdotos veiksmīgāka par pirmo.

Saldāks par cukuru © DIENA

Ja saldinātāji neeksistētu, tos noteikti vajadzētu izgudrot. Saukti arī par cukura aizstājējiem un bezcukura saldvielām, tie ir produkti, kas vienā piegājienā piepilda ikviena saldummīļa sapni. Cilvēkam garšo saldais - tas noteikts evolucionāri. Šī patika mums palīdz identificēt glikozes avotus un tos patērēt, lai iegūtu enerģiju un dzīvotu. Saldinātāji tirgū ienāca ar blīkšķi - saldi dzīvot tagad varēs bez sekām! Bet, kā tas mēdz notikt ar jaunumiem pārtikā, idejai ātri vien saradās pretinieki. Ar iebildumiem, dažiem pamatotiem, bet dažiem izdomātiem.

Barcelona, Sporting un Benfica pošas uz Rīgu © DIENA

No 29. aprīļa līdz 1.maijam Latvijas galvaspilsētas galvenā sporta halle Arēna Rīga uzņems UEFA telpu futbola Čempionu līgas finālturnīru, kura ietvaros pie mums viesosies daudzi šī sporta veida spožākie spēlētāji. Par gaidāmajām sacensībām aprīļa žurnālā Sporta Avīze stāsta Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko.

Ko parādīja Valijevas lieta © DIENA

XXIV Ziemas olimpiskās spēles Pekinā notika dažādu ierobežojumu ēnā. Sportistiem un žurnālistiem tika lūgts neizteikties par Ķīnai nepatīkamām politiskām tēmām, kas nozīmēja, ka cilvēkiem no demokrātiskām valstīm bija jāpielāgojas zemākam standartam. Dīvaini un nepieņemami. Tāpat, protams, spēļu norisi iespaidoja Covid-19. Vīrusa omikrona paveida uzliesmojums virknei sportistu liedza vispār ierasties Pekinā (pirmām kārtām jāizceļ Nacionālās hokeja līgas spēlētāji), bet vēl kādai daļai iziet uz starta konkrētajā dienā.