Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Citi

Uzstādīts Latvijas rekords izpletņlēkšanā

Šodien, 24. augustā Liepājas lidlaukā 5,2 kilometru augstumā uzstādīts Latvijas rekords izpletņlēkšanā. To īstenoja 29 izpletņlēcēji, 5,2 kilometru augstumā izveidojot figūru.

PK posmā rollerslēpošanā Igaunijā mūsējiem lielākie panākumi sprintā

Latvijas pārstāvji lieliski nostartējuši pagājušās nedēļas beigās Igaunijas slēpošanas centrā Otepē notikušajā Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā, izcīnot vienu uzvaru un trīs otrās vietas. Par šiem panākumiem parūpējās madonieši Raimo Vīgants pieaugušajos un Lauris Kaparkalējs junioros, kā arī rīdziniece Samanta Krampe juniorēm. Dalībnieku vidū bija arī tādi titulēti slēpotāji kā Aleksandrs Boļšunovs, Aleksejs Červotkins un Natālija Ņeprajeva, informē slēpotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Lietuvietis Bernotas izvirzās vadībā PČ vindsērfingā Ķīšezerā

Vakar, 20. augustā Rīgā, Ķīšezerā turpinājās Pasaules čempionāta vindsērfingā Raceboard klasē ceturtā sacensību diena. Pirms noslēdzošās čempionāta norises dienas lietuviešu burātājs, Tokijas Olimpiādes dalībnieks Juozas Bernotas ir izvirzījies vadībā vīriešu konkurencē.

Rīgā notiks FIDE Chess.com Grand Swiss šaha turnīrs © DIENA

FIDE Chess.com Grand Swiss ir viens no sastāva ziņā stiprākajiem šaha turnīriem pasaulē, turklāt ar augstām likmēm – divi labākie šahisti kvalificējas turnīram, kura uzvarētājs savukārt ir tiesīgs spēlēt maču ar pasaules šaha čempionu par titula iegūšanu. Grand Swiss turnīrs vēsturiski notiek Menas salā Lielbritānijā, tomēr augusta sākumā FIDE (Starptautiskā šaha federācija) paziņoja, ka turnīrs tiek pārcelts uz Rīgu, Lielbritānijas Covid-19 drošības protokolu dēļ, un notiks iepriekš plānotajā laikā no 25. oktobra līdz 8. novembrim.

Latvijas pāriem panākumi sporta deju festivālā Baltic Grand Prix 2021

Pagājušajā nedēļas nogalē no 13. līdz 15.augustam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās viens no pasaulē populārākajiem sporta deju festivāliem Baltic Grand Prix 2021. Pieaugušo un jauniešu (16-18 g.) grupās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīros Standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās Latvijas pāri ieguva četras godalgotas vietas, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Rīgā sākas PČ vindsērfingā Raceboard klasē

No 16. līdz 21. augustam Rīgā, Ķīšezerā, norisināsies pasaules čempionāts vindsērfingā Raceboard klasē. Pirmdien, 16. augustā, plkst. 19 notiks čempionāta atklāšanas parāde Ķīšezerā, burāšanas kluba 360° teritorijā, vēsta rīkotāji.

Paralimpieši dodas uz Tokiju; pirmie starti 27. augustā

Trīs Latvijas paralimpiskie sportisti, tai skaitā paravieglatlēti - Aigars Apinis un Diāna Dadzīte -, piektdien devās uz Tokiju, lai startētu Tokijas paralimpiskajās spēlēs, ziņo Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) preses dienests.