Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Citi

FIS sacensībās un LČ rollerslēpošanā uzvaras Bendikai, Kaparkalējam un Misem

Pagājušajā nedēļas nogalē Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos notikušajās FIS sacensībās un Latvijas čempionātā rollerslēpošanā pieaugušajiem abas dienas – gan klasikā, gan brīvajā stilā – sieviešu konkurencē pārliecinošas uzvaras svinēja Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika, bet vīriešiem abos startos pirmais spraigā cīņā bija vies no vadošajiem mūsu junioru distanču slēpotājiem Lauris Kaparkalējs, otrajā dienā pirmo vietu dalot ar Latvijas biatlona izlases dalībnieku Edgaru Misi, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Piektdien uz Tokijas olimpiskajām spēlēm dodas pirmie Latvijas sportisti

Piektdien lidojuma reisā uz Tokiju sēdīsies Latvijas delegācijā iekļautā 3x3 basketbola komanda, pludmales volejbolisti, kā arī vienīgā šaušanas sporta pārstāve Agate Rašmane, aģentūru LETA informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) mārketinga dienesta vadītāja Dace Gulbe.

Pļaviņš/Točs Tokijā grupā spēlēs ar pasaules čempioniem

Tokijas olimpisko spēļu sacensību pludmales volejbolā grupu izlozē Maskavā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pretī saņēma pasaules čempionus, kuri pārstāv Krievijas Volejbola federāciju (VFV), bet Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka - pastarītes no Kenijas.

Dunduru uzbrukums un gurķu burka. Baldones šaha čempionāts © DIENA

Lai arī Baldones šaha čempionātā pēdējās vietas ieguvējs balvā saņem gurķu burku, šis turnīrs nav nekāda joka lieta. Jau piekto gadu pie sevis uz Baldoni aicina lielmeistars Zigurds Lanka, kurš ir šī turnīra organizators, Latvijas 2020. gada šaha čempions un starptautiski atzīts, pieprasīts šaha treneris.

Olimpieši spēka gados © DIENA

Lielāko daļu Latvijas delegācijas Tokijā veidos olimpisko spēļu debitanti, tomēr delegācijā apstiprināti arī vairāki pieredzējuši sportisti, tostarp savulaik olimpisko godalgu jau izcīnījušais pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) trešdien apstiprināja 30 sportistu dalību jūlijā un augustā paredzētajās olimpiskajās spēlēs, bet vēl pieci atlēti viņiem var pievienoties 1. jūlijā, kad pēdējās ceļazīmes izdalīs Starptautiskā Vieglatlētikas asociācija.

Andra Levite: ir jāstiprina sabiedrības izpratne un atbalsts paralimpiskajai kustībai

28. jūnijā Latvijas paralimpiskās kustības patronese Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite, paralimpiešu pārstāvji un ģenerālsponsors Mēness Aptieka tikās, lai pārrunātu Itālijas pieredzi paralimpiskā sporta attīstībai un gatavošanos paralimpiskajām spēlēm. Paralimpiešiem, kā ierasts, – gaišs skats uz nākotni un apņēmība cīnīties par augstiem sasniegumiem. Bet blakus arī skarbā realitāte ar treniņu vietu trūkumu, kas turpmākajos gados var negatīvi atspēlēties Latvijas izredzēm starptautiskajā arēnā.