Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Citi

Latvijas pāris iekļūst ceturtdaļfinālā PČ Latīņamerikas dejās junioriem

Pasaules čempionātā junioriem (14-15 g.) Latīņamerikas (LA) dejās, kas norisinājās Rumānijā, ceturtdaļfinālā iekļuva un 19.vietu ieguva rīdzinieki Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, bet 55 pāru konkurencē dalītā 27.-28.vietā čempionātu pabeidza rīdzinieki Aleksis Savļaks un Anastasija Onufrijeva, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Latvijas pāris sasniedz pusfinālu pasaules čempionātā 10 dejās

Panākumu guvuši Latvijas dejotāji Artūrs Biele un Marija Elizabete Kravčuka, kuri Rumānijā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 gadi) 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) 32 valstu čempionu pāru vidū iekļuva pusfinālā un izcīnīja 11.vietu, esot labākajiem Baltijas valstu vidū, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

FIDE Chess.com Grand Swiss turnīrā Rīgā triumfē Alireza Firoudža

“Sajūtas ir lieliskas, tas bija ļoti garš turnīrs. Šahs priekš manis ir spēle, kuru es nekad nepametīšu. Šahs ir ļoti jauka spēle,” pēcspēles intervijā teica Franciju pārstāvošais Alireza Firoudža, kuram pietika ar neizšķirtu pēdējā partijā, lai nodrošinātu uzvaru Rīgā notiekošajā turnīrā. Līdz ar uzvaru Francijas lielmeistars ir kvalificējies 2022. gadā plānotajā kandidātu turnīrā, kura uzvarētājs tiksies ar pasaules šaha čempionu mačā par planētas stiprākā šahista titulu.

Šahisti atgriežas no Lielā Ķemeru tīreļa

Trešdien tika aizvadīta septītā no vienpadsmit kārtām Rīgā notiekošajā FIDE Chess.com Grand Swiss šaha turnīrā. Dienu iepriekš šahistiem bija brīvdiena, un liela daļa to pavadīja pastaigā Lielajā ķemeru tīrelī. Iespējams, mierīgā Latvijas purva ainava un svaigais gaiss bija nedaudz atslābinājusi šaha lielmeistarus, jo septītajā kārtā pie pirmajiem desmit līderu galdiņiem gandrīz visas partijas beidzās neizšķirti. Vienīgo rezultatīvo partiju izspēlēja viens no turnīra favorītiem Alireza Firoudža (Francija), kurš apspēlēja Jevgēniju Najeru (Krievija). Tā Firoudža kļuvis par turnīra līderi.

Trīs Latvijas sporta deju pāri pasaules rangā desmitniekā

Ar panākumiem startējuši Latvijas sporta deju pāri, kuri jaunajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga listē labāko desmitniekā atrodas trijās dažādās grupās. Mūsu pāri ir Top10 pieaugušo, jauniešu (16-18 g.) un Senioru I (35 gadi un vecāki) grupās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Garākā partija mūžā Latvijas lielmeistaram: Rīgā turpinās FIDE Chess.com Grand Swiss šaha turnīrs © DIENA

Rīgā, Hanzas peronā, sestdien norisinās FIDE Chess.com Grand Swiss turnīra ceturtā spēles diena. Turnīrs, kurš sākās trešdien, ilgs līdz nākamās nedēļas svētdienai, kad pēc 11 kārtām tiks noskaidroti divi labākie šahisti no atvērtā turnīra, un viena labākā sieviete no sieviešu turnīra, kuri turpinās cīņu par iespēju iegūt pasaules šaha čempiona titulu.

Latvijas pāris izcīna sudrabu pasaules čempionātā LA dejās

Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā rīdzinieki Marts Smolko un Tīna Bazikina 25 pāru konkurencē ļoti spraigā cīņā ieguva cerēto 2.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.