Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Citi

Rīgā sākas PČ vindsērfingā Raceboard klasē

No 16. līdz 21. augustam Rīgā, Ķīšezerā, norisināsies pasaules čempionāts vindsērfingā Raceboard klasē. Pirmdien, 16. augustā, plkst. 19 notiks čempionāta atklāšanas parāde Ķīšezerā, burāšanas kluba 360° teritorijā, vēsta rīkotāji.

Paralimpieši dodas uz Tokiju; pirmie starti 27. augustā

Trīs Latvijas paralimpiskie sportisti, tai skaitā paravieglatlēti - Aigars Apinis un Diāna Dadzīte -, piektdien devās uz Tokiju, lai startētu Tokijas paralimpiskajās spēlēs, ziņo Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) preses dienests.

Nebijusi iespēja © DIENA

Soli tuvāk boksa virsotnei centīsies spert Ričards Bolotņiks. Latviešu bokseris sestdien plkst. 23.00 metīsies ringā pret britu jauno zvaigzni Džošuu Buatsi.

FOTO: Muižniece pasniedz Atzinības rakstus olimpiskajiem medaļniekiem

Ceturtdien, 12. augustā, Izglītības un zinātnes ministrijā ciemojās Tokijas2020 olimpisko spēļu medaļnieki. Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs pasniedza medaļniekiem ministrijas Atzinības rakstus, kā arī pateicās treneriem.

Pasaules šaha centrs pārceļas uz Rīgu. Startē RTU Open 2021 © DIENA

Aizvadītajā nedēļas nogalē klusi iesākās 10. Starptautiskais šaha turnīrs RTU Open 2021 - jubilejas turnīrs ļoti sarežģītos apstākļos. Pagājušogad turnīrs nenotika, tomēr organizatori izlēma neiet Olimpisko spēļu un Eiropas futbola čempionāta ceļu un nesaukt turnīru par RTU Open 2020, lai nejauktu cilvēkiem galvu. Galu galā šahistiem patīk kārtība.

Ķīpsalā notiks viens no pasaulē populārākiem sporta deju festivāliem Baltic Grand Prix 2021

Šajā nedēļas nogalē no 13. līdz 15.augustam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks viens no pasaulē lielākajiem sporta deju festivāliem Baltic Grand Prix 2021, kurš norisināsies jau 39.reizi un kurā ir pieteikušies vairāk nekā 500 deju pāru no 12 valstīm. Papildu ierastajiem Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīriem pieaugušajiem un jaunieši (16-18 g.) pirmo reizi festivāla ietvaros junioriem un bērniem norisināsies Dance Sport Europe Children Grand Prix (DSE CHEGP), informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Olimpiskā brīža iespēja © DIENA

Piesardzīgo optimismu Tokijā attaisnoja Latvijas olimpiskā delegācija, kas no Japānas galvaspilsētas pārveda divas godalgas, turklāt vēl virkne atlētu palika viena panākuma attālumā no tās. Lielākā daļa no šīs olimpiskās komandas līderiem pauduši gatavību līdzīgā līmenī startēt arī nākamajās spēlēs Parīzē. Tostarp vairums pieredzējušo atlētu neslēpj, ka olimpiskā cikla "saīsināšanās" ir viens no galvenajiem argumentiem sportista karjeras pagarināšanai.

Septiņi pošas uz Tokiju © DIENA

Lielākais sporta forums Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdzies, bet sporta laukumi tukši ilgi nepaliks. Par medaļām tur sacentīsies paralimpieši. Uz Japānas galvaspilsētu, lai piedalītos XVI paralimpiskajās spēlēs, gatavojas doties septiņi latviešu sportisti.

Spāņu dominance Eiropas kausā triatlona sprintā junioriem Mežaparkā

Svētdien, 8. augustā, otro gadu pēc kārtas Mežaparkā ar startu Ķīšezera krastā un finišu Mežaparka Lielajā estrādē norisinājās ikgadējais un prestižais Rīgas triatlons ar Eiropas kausu sprintā junioriem, esot pirmajam notikumam rekonstruētajā Mežaparka estrādē pēc tās nodošanas ekspluatācijā.

Ar potenciālu Parīzei © DIENA

Sarežģītas sezonas svarīgākajā startā cienījamu rezultātu sasniedza Pāvels Švecovs, olimpiskajā debijā izcīnot 14. vietu modernās pieccīņas sacensībās. Tas latviešiem bija pēdējais starts Tokijas spēlēs, bet pieccīņniekiem – pēdējās sacensības pašreizējā formātā. Jau nākamajā olimpiskajā ciklā šī tradicionālā disciplīna iegūs jaunus vaibstus.