Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tehnoloģijas

Viesabonēšanas tarifu atcelšana var paaugstināt vietējos tarifus © DIENA(10)

No 2015. gada 15. decembra Eiropas Savienībā (ES) varētu tikt atcelti viesabonēšanas tarifi telekomunikāciju pakalpojumiem. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotājs, kurš aizbraucis, piemēram, uz Franciju, ar mājiniekiem Latvijā varēs sazināties pēc ierastā iekšzemes tarifa bez papildu maksas par viesabonēšanu.

Twitter varēs publicēt un rediģēt TV video fragmentus

Mikroblogu vietne Twitter pārpirkusi amerikāņu kompāniju SnappyTV, kas ļauj lietotājiem rediģēt un publicēt fragmentus no televīzijas pārraidēm.SnappyTV sadarbosies ar Twitter, lai "papildinātu tvitera sarunas ar vislabāko video saturu no televizora tieši tavā mobilajā ierīcē"."Kamēr mēs turpinām investēt SnappyTV produktā un integrēt to tviterī, mēs tomēr saglabāsim iespēju publicēt augstas kvalitātes videoklipus arī citās platformās," oficiālajā mājaslapā norāda kompānija Twitter.

Noslēgts viens no desmitgades nozīmīgākajiem darījumiem Latvijas IT nozarē(8)

Resursu vadības programmas Horizon un citu biznesa IT risinājumu izstrādātājs SIA FMS ir kļuvis par vienas no lielākajām Ziemeļvalstu IT kompānijām – Visma Group - daļu, kas ir iegādājusies visas SIA FMS un SIA _FMS Software _akcijas, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji. Šis ir viens no aizvadīto desmit gadu lielākajiem darījumiem Latvijas IT nozarē.

Latviešu projekts AirDog savācis nepieciešamos 200 000 dolārus(9)

Latviešu bezpilota lidaparāta projekts AirDog pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter jau savācis 200 000 dolāru (147 780 eiro), kas nepieciešami ražošanas sākšanai, novēroja biznesa portāls Nozare.lv.Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai tika uzlikti 200 000 dolāru griesti (147 780 eiro), par kuru sasniegšanu uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds iepriekš izteicās ļoti cerīgi - tagad viņa prognoze piepildījusies.

Apple brīdina par pārkarstošiem lādētājiem(2)

ASV tehnoloģiju uzņēmums izplatījis paziņojumu par iespējamiem pārkaršanas draudiem mobilo iekārtu lādētāju strāvas adapteriem, visus bīstamos pārveidotājus iespējams bez maksas apmainīt pret jauniem, kam problēmas novērstas, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Nokia Korejā 4G tīklā uzstādījusi rekordu mobilo datu pārraidē(1)

Somu sakaru iekārtu ražotājs Nokia sadarbībā ar Dienvidkorejas mobilo operatoru SK Telecom uzstādījuši rekordu mobilo datu pārraidē - apvienojot vairākus sakaru kanālus, izdevies 5 gigabaitus (GB) datu pārsūtīt tikai 11 sekundēs, vēsta sakaru tehnoloģiju portāls Telecom Lead.

Amazon atklāj mūzikas straumēšanas servisu(1)

ASV interneta tirdzniecības gigants Amazon ceturtdien atklāja mūzikas straumēšanas servisu Prime Music, kas piedāvās vairāk nekā vienu miljonu dziesmu.Prime Music pakalpojums būs bezmaksas un bez reklāmām pieejams Amazon Prime klientiem.Amazon Prime ir abonējams pakalpojums, kas ietver bezmaksas preču piegādi no Amazon, piekļuvi filmām un grāmatām tiešsaistē, kā arī citas priekšrocības.

Google iegādājas satelītu attēlveidošanas uzņēmumu Skybox

Interneta gigants_ Google _otrdien paziņoja, ka par 500 miljoniem dolāru (369,08 miljoniem eiro) iegādājas satelītu datu apstrādes uzņēmumu Skybox Imaging, tādējādi cenšoties uzlabot savus digitālās kartografēšanas pakalpojumus un paplašināt piekļuvi internetam.

Krievu superdators uzdodas par cilvēku un pirmo reizi nokārto Tjūringa testu(27)

Krievu superdatoram, uzdodoties par 13 gadus vecu zēnu, izdevies nokārtot Tjūringa testu, ar kura palīdzību tiek noteikts, vai dators spēj domāt tāpat kā cilvēks, pirmdien paziņojuši britu zinātnieki.Krievu superdators iegājis vēsturē kā pirmais, kurš šajā testā noturēts par cilvēku vairāk nekā 30% gadījumu.

Ķīnas vēlme attīrīties var celt tehnoloģiju cenu(1)

Ķīnas cīņa ar dabas piesārņojumu prasa upurus – viens no tiem, iespējams, būs valsts retzemju metālu industrija, kas sekas neizbēgami viesīs arī moderno tehnoloģiju ražošanas nozarē, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.Ķīnas teritorijā šobrīd tiek iegūti vairāk nekā 90% no pasaulē patērētajiem tā saucamajiem retzemju metāliem (tostarp 17 ķīmisko elementu savienojumi), kurus izmanto modernās elektrotehnikas ražošanā – mobilajos telefonos, datortehnikā, plazmas televizoros, elektroautomobiļos.

Apple iepazīstina ar vairākiem programmatūru jaunumiem

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums Apple Inc. pirmdien notikušajā ikgadējā konferencē prezentējis vairākus jaunumus, tostarp programmatūras atjauninājumus, kas imitēs tādus aplikāciju pakalpojumus kā Dropbox un WhatsApp.

Izgudrots ģipsis, kas sadziedē ievainojumus pat par 80% ātrāk(6)

Kāds turku students ar trīs dimensiju drukas palīdzību izveidojis jauna tipa fiksatoru lūzumiem un citiem savainojumiem, kas, izmantojot ultraskaņas tehnoloģiju, spēs dzīšanas procesa ilgumu samazināt par 38% līdz pat 80%, vēsta tehnoloģiju portāls Wired.Ultraskaņas izmantošana dažādu ievainojumu ārstēšanā jau ir pazīstama vairāku gadus, tomēr galvenais šķērslis tās plašākai izmantošanai ir bijis ģipsis, kas neļauj vibrācijām piekļūt savainotajai vietai.

Lai dators nekļūst par nedraugu - noteikumi bērna drošībai internetā © DIENA(1)

Mūsdienu bērni jau no triju gadu vecuma un, iespējams, pat vēl agrāk zina, kas ir dators un kuras pogas jāspiež, lai skatītos multfilmas un spēlētu spēlītes. Tad, kad bērns jau ir iemācījies lasīt un rakstīt un sāk apgūt interneta vilinājumu, dators var izrādīties arī nedraugs. Gluži tāpat kā uz ielas - pieaugušajam jāiemāca bērnam neņemt konfekti no svešiem cilvēkiem, tāpat arī ir jāiemāca nekomunicēt ar svešiniekiem datorā, raksta laikraksta Diena pielikums Droša Diena.

Google ievieš iespēju lietotājiem lūgt no meklētāja izņemt vecus personas datus

Interneta gigants Google ieviesīs pakalpojumu, kas nodrošinās iespēju lietotājiem Eiropā lūgt likvidēt to personīgos datus no interneta meklēšanas rezultātiem.Šādu paziņojumu kompānija izplatījusi pēc tam, kad šā mēneša sākumā Eiropas Savienības (ES) Tiesa izdeva rīkojumu, kas cilvēkiem "sniedz tiesības tikt aizmirstiem".

Apple par 3 miljardiem nopērk Beats(3)

ASV tehnoloģiju koncerna Apple direktors Tims Kuks apstiprinājis, ka kompānija iegādāšoties gan _Beats Music _straumēšanas pakalpojumu, gan arī Beats Electronics, kas nodarbojas ar personālās audio elektronikas ražošanu, vēsta laikraksts The New York Times.Darījuma summa no sākotnēji lēstās samazinājusies par 200 miljoniem, bet tāpat ir lielākā Apple vēsturē - 3 miljardi dolāru (aptuveni 2,2 miljardi eiro).