Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īpašums

"Latio": 2010.gadā cenas stabilizēsies visos nekustamā īpašuma segmentos(6)

Saglabājoties 2009.gada tendencēm ekonomikā, paredzams, ka 2010.gadā cenas stabilizēsies visos nekustamā īpašuma segmentos un varētu turpināties cenu pieaugums mājokļu segmentā, vēstīts Latio apskatā par pērno gadu un šā gada prognozēm. Pieauguma temps, pēc Latio ekspertu domām, būs atkarīgs no Latvijas vispārējā ekonomiskā stāvokļa, daudz būs atkarīgs no bankām, banku kreditēšanas politikas, investoru intereses un fondu pārņemto īpašumu nonākšanas tirgū.

"Ober-Haus": oktobrī sērijveida dzīvokļu cenas palikušas iepriekšējā līmenī

Oktobrī saglabājas pēdējo četru mēnešu tendence- dzīvokļu cenas saglabājušās iepriekšējo mēnešu līmenī. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena oktobrī bija 459 eiro par kvadrātmetru. Iepriekšējo mēnešu līmenī saglabājies arī Zemesgrāmatā reģistrēto darījumu skaits - nedaudz virs 400. Piedāvājums samazinājies par apmēram 7%.

"Nira fonds" apskats: īre Rīgā kļuvusi nedaudz lētāka

Dzīvojamā fonda īre Rīgas centrā kļuvusi nedaudz lētāka - 6,50-7,50 eiro par kvadrātmetru, liecina uzņēmuma Nira fonds apskats. Likme atkarīga no tā, cik skaudri īpašniekam ir nepieciešams nodrošināt finanšu līdzekļu apgrozījumu, piebilst kompānija.

Darījumu centru nojauktās Latvijas pasta ēkas vietā varētu sākt būvēt nākamgad(14)

Darījumu centru nojauktās Latvijas pasta centrālās ēkas vietā varētu sākt būvēt nākamā gada pirmajā pusē, pieļāva projekta attīstītāja SIA Attīstības aģentūra īpašnieks Guntis Rāvis.Patlaban notiek ēkas tehniskā projekta izstrāde, un būs jāveic arī saskaņošanas procedūras.«Projekts iet uz priekšu, un nākamā gada pirmajā pusē varētu sākt būvēt,» sacīja Rāvis.

"Ober-Haus": septembrī sērijveida dzīvokļu cenas nav mainījušās(2)

Septembrī turpinājusies vasarā novērotā tendence - dzīvokļu cenas saglabājušās iepriekšējo mēnešu līmenī. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena septembrī bija 460 eiro par kvadrātmetru, liecina kompānijas Ober-Haus dati.Pēdējo gadu laikā šis ir bijis garākais periods, kad nav novērojamas cenu izmaiņas, secina uzņēmums, kura skatījumā šis fakts apliecina cenu stabilizāciju.

"Ober Haus" dati: augustā sērijveida dzīvokļu cena nav būtiski mainījusies(1)

Augustā sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā nav būtiski mainījusies, liecina uzņēmuma Ober-Haus publiskotie dati. Vidējā cena jūlijā bija 458 eiro par kvadrātmetru, savukārt augustā tā ir 459 eiro par kvadrātmetru.Uzņēmums kopš šā gada pavasara tirgus pārskatus gatavo ik pēc trīs mēnešiem, savukārt katru mēnesi tiek apkopota tabula par iepriekšējā mēneša cenām.Tabula par augustu apskatāma šeit.

"Arco Real Estate": augustā sērijveida dzīvokļu cenas sarukušas par 1,2%(1)

Šā gada augustā salīdzinājumā ar jūliju sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā samazinājušās nedaudz - par 1,2%, liecina kompānijas Arco Real Estate dati. Uzņēmums secina, ka izmaiņas faktiski pēdējā mēneša laikā Rīgā nav konstatētas un pagaidām tas liek domāt, ka cenu stabilizācija turpinās.

Neaizņemto biroja telpu līmeņa pieaugums Baltijā līdz gada beigām palēnināsies

Nesenās pārmērīgās būvniecības aktivitātes, kā arī globālās, reģionālās un vietēja rakstura ekonomiskās lejupslīdes izraisītās darījumu apjomu krituma un tam sekojošās masveida štatu samazināšanas radītais neaizņemto biroju platību līmeņa pieaugums kļūst par nopietnu problēmu Baltijas valstīs. Neskatoties uz ilgtermiņa attīstības augsto potenciālu, pašlaik Baltijas valstu galvaspilsētas cieš no biroja telpu tirgus pārsātinātības ar piedāvājumiem, secinājis nekustamo īpašumu pārvaldības uzņēmums Re&Solution.

„Latio” šoruden prognozē cenu minimumu sērijveida dzīvokļu tirgū(1)

Samazinoties piedāvājumam, potenciālajam pircējam samazinās izvēles iespēja. Cenas joprojām krītas, tomēr samazinās arī krišanas ātrums. Ja tendence turpināsies, sērijveida dzīvokļiem šī gada septembrī - oktobrī prognozējams cenas minimums aptuveni 450 EUR/kv.m., prognozē „Latio” tirgus analītiķis Māris Grīnbergs.

Ober Haus: jūnijā vidējā sērijveida dzīvokļa cenas kritušas par 1%(1)

Vidējā sērijveida dzīvokļa cenas jūnijā- 460 EUR/m2, un salīdzinājumā ar maiju tās ir samazinājušās tikai par 1,1 %. Tas liecina, ka cenas sāk stabilizēties, vēsta nekustamā īpašuma kompānija “Ober Haus Real Estate Latvia”.Kopš 2007.gada rudens sērijveida dzīvokļu publiskā piedāvājuma apjoms krītas un 2009.