Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Īpašums

"Latio": ja ekonomiskā aktivitāte palielināsies, pilsētās gaidāms nomas maksas kāpums(2)

Ja gada vidū pēc zemākā punkta sasniegšanas ekonomiskā aktivitāte palielināsies, gada nogalē Latvijas lielākajās pilsētās varētu gaidīt tirdzniecības telpu noslogojuma pieaugumu un līdz ar to arī nelielu nomas maksu kāpumu tām telpām, kas ir nomnieku sevišķi pieprasītas, paredz Latio. Kompānijas sagatavotais Latvijas lielāko pilsētu tirdzniecības platību pārskats liecina, ka pēc iepriekš piedzīvotā krituma vērojama stabilizācija un turpmāka nomas maksas samazināšanās nav gaidāma.

Apskats: īres tirgus aktivitāte augusi par 23%, populārākais jaunais projekts - "Panorama Plaza"

Pavasarī, salīdzinot ar ziemu, mājokļu īres tirgus aktivitāte palielinājusies par 23,31 %, liecina nekustamo īpašumu operatora Rent In Riga mājokļu īres tirgus indekss. Gada laikā pirmo reizi nedaudz palielinājusies vidējā dzīvokļu īres maksa, bet pieprasītākie bijuši labas kvalitātes mēbelēti divistabu dzīvokļi centrā ar īres maksu no 200 līdz 250 latiem mēnesī, liecina apskats. 

Skrundas pilsētiņu par 170 000 latu vēlas pirkt Krievijas iedzīvotājam piederošs uzņēmums(23)

Izsolē, kuras objekts bija valsts nekustamais īpašums Mežaine jeb bijusī Skrundas radiolokācijas stacijas militārā pilsētiņa Raņķu pagastā, uzvarējusi Latvijā reģistrēta kompānija, kas gatava par īpašumu maksāt 170 000 latu. Šis uzņēmums ir SIA Iniciatīva Europa, un, pēc Lursoft datiem, kompānija dibināta pirms mēneša, bet tās vienīgais īpašnieks ir Krievijas apgabalā Samarā dzīvojošais Sergejs Rižkovs, vēsta portāls Db.

Aprīlī pret martu būvniecības izmaksas augušas par 0,5%

Šogad aprīlī, salīdzinot ar martu, būvniecības izmaksas Latvijā palielinājās vidēji par 0,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Strādnieku darba samaksa pieauga par 2,5%, bet būvmateriālu cenas – par 0,1%. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai samazinājās par 0,6%.Lielākā paaugstinošā ietekme uz būvniecības izmaksu kopējo līmeni bija izmaksu pieaugumam izglītības, veselības aprūpes un sporta ēku renovācijā un celtniecībā, kā arī rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā.

Darba inspekcija sāk būvlaukumu pārbaudi

Lai uzlabotu darba drošības situāciju un veicinātu darbinieku reģistrētu nodarbināšanu būvniecības nozarē, Valsts darba inspekcija (VDI) pirmdien uzsāk būvlaukumu pārbaudi, pievēršot uzmanību darba aizsardzības prasību ievērošanai un darbinieku reģistrētai nodarbināšanai.Kā norāda VDI, šī joma, neraugoties uz būvniecības apjomu samazināšanos valstī, ir viena no augsta riska nozarēm gan darba drošības prasību ievērošanas, gan nereģistrētās nodarbinātības jomā.

Neviens nezina, cik valstī ir bijušo kolhozu ēku

Neviens nezina, cik valstī ir bijušo paju sabiedrību nekustamo īpašumu un vai kāds par tiem maksā arī nekustamā īpašuma nodokli, pie šāda secinājuma nonācis laikraksts Latvijas Avīze, iepazīstoties ar Tieslietu ministrijas (TM) atbildes vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (JL), kurš gada sākumā bija uzdeva noskaidrot, cik šādu ēku ir, kas ir to īpašnieki un cik no šīm ēkām reģistrētas zemesgrāmatā.