Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Īpašums

AT Senāts stiprina Konkurences padomes pozīcijas, konstatējot karteli(1)

Augstākās tiesas (AT) Senāta spriedums, pilnībā atceļot Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, stiprina izpratni par konkurences tiesību normu piemērošanu un nosaka skaidrus un nepārprotamus ietvarus uzņēmumu rīcībai konkursos un cenu aptaujās, vēsta Konkurences padome (KP). 29.jūnijā AT Senāta Administratīvo lietu departamenta senatoru kolēģija atcēlusi KP nelabvēlīgo Administratīvās apgabaltiesas spriedumu un lietu, kurā konstatēta karteļa vienošanās starp būvuzņēmējiem SIA Stats, SIA Info Serviss un SIA Alti A, un nodevusi apgabaltiesai jaunai izskatīšanai.

"Arco Real Estate": Jūnijā samazinājies sērijveida dzīvokļu cenu kritums(5)

Jūnijā cenas sērijveida dzīvokļiem samazinājās par 4,1%, un tas liecina par to, ka cenām ir tendence stabilizēties, informē "Arco Real Estate".Atsevišķos mikrorajonos vērojams pavisam neliels cenu kritums (1,5%; 1,7%), kas ļauj domāt, ka cenas ir pietuvojušās zemākajam punktam, par kuru zemāk pārdevēji nebūs gatavi pārdot savu mājokli.

"Rent In Riga": nomas tirgū darījumu skaits audzis par 45%(1)

Šī gada pavasarī nomas tirgus ir atdzīvojies - salīdzinājumā ar aizvadīto ziemu, darījumu skaits nomas tirgū palielinājies par 45%, liecina īres un nomas operatora Rent In Riga apkopotā informācija. Savukārt piedāvājuma pieauguma temps ir samazinājies."Nomas tirgu lielā mērā ietekmē ekonomiskās situācijas pārmaiņas.

"Arco Real Estate": maijā sērijveida dzīvokļu cenu kritums bija 7,5%

Līdzīgi kā pagājušajā mēnesī, maijā cenu kritums nav tik straujš un sasniedza 7,5%, salīdzinot ar martu, kad cenas samazinājās par 21,8%, liecina nekustamo īpašumu kompānijas Arco Real Estate veiktais nekustamā īpašuma ikmēneša tirgus pārskats.  Pagājušajā mēnesī sērijveida dzīvokļu cenu lielākais kritums bijis mikrorajonos ar sliktāku infrastruktūru (Vecmīlgrāvis, Ķengarags, Bolderāja) un kas atrodas tālāk no centra, kā arī Purvciemā, kas skaidrojams ar lielo spekulatīvo darījumu īpatsvaru un salīdzinoši lielu brīvo dzīvokļu piedāvājumu.

Asociācija: attīstītājiem vispirms jādomā par gala patērētāju(1)

Nekustamo īpašumu attīstītājiem ir jāmaina iesākto vai jauno projektu realizācijas modelis, vispirms domājot par gala patērētāju, aģentūrai BNS viedokli pauda Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas (NĪPAA) valdes loceklis un nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma "NAI Baltics" direktors Valdis Ligers.

Eksperts: būvniecības lejupslīde ietekmē pārējās nozares(8)

Gada 1.ceturksnī salīdzinājumā ar 2008.gada pirmajiem trijiem mēnešiem pēc darba dienu skaita izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās būvniecības produkcijas apjomi samazinājušies par 29,8%. Tai skaitā ēku būvniecības apjomi sarukuši par 42,7%. Savukārt inženierbūvju būvniecības apjomi palielinājušies par 7,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

"Arco Real Estate": sērijveida dzīvokļu cenas aprīlī samazinājušās par 5,7%

Pagājušā mēnesī sērijveida dzīvokļu cenas samazinājušās vidēji par 5,7 %, liecina nekustamo īpašumu kompānijas _Arco Real Estate _nekustamā īpašuma ikmēneša tirgus pārskats.  2009.gada aprīlī turpinājušās iepriekšējo mēnešu tendences - cenas samazinājušās, tomēr cenu kritums nav bijis tik straujš.

papildināta - Pirmajā ceturksnī būvniecības izmaksas sarukušas par 3,5%(2)

Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2008.gada attiecīgo laiku būvniecības izmaksas Latvijā samazinājās vidēji par 3,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.Visstraujāk būvizmaksas saruka viesnīcu un ģimenes māju būvniecībā - attiecīgi par 7,5% un 7,1% -, kā arī izglītības, veselības aprūpes un sporta ēku renovācijā un celtniecībā - par 5,4%.

Par spīti "Balsta" maksātnespējai, citi spēlētāji joprojām saskata iespējas(6)

Lai gan nekustamā īpašuma kompānija Balsts sarežģītās situācijas dēļ nolēmusi pieteikt pati savu maksātnespēju, citi spēlētāji joprojām saskata iespējas tirgū.Ober-Haus norāda, ka uzņēmuma mērķis ir palielināt savu tirgus daļu un pašlaik uzņēmuma ieskatā tam ir piemērots laiks. Ober-Haus turpināšot strādāt.

Ceļu būvnieks A.C.B. pārdos sev piederošos 35% daļu "Aizputes ceļiniekā"

Ceļu būvnieks A.C.B. pārdos sev piederošos 35% daļu uzņēmumā Aizputes ceļinieks, šādu solījumu uzņēmums devis Konkurences padomei (KP), kas secinājusi, ka līdzšinējā situācija var kavēt, ierobežot vai deformēt konkurenci.A.C.B. gan uzskata, ka tās darbības atbilst Konkurences likumā noteiktajam, tomēr uzņēmums apņēmies pārdot sev piederošās Aizputes ceļinieka daļas noteiktā termiņā.

"Balsts": sērijveida dzīvokļu cenas aprīlī samazinājušās par 12,5%(2)

Sērijveida dzīvokļu cenas turpina krist straujā tempā, un aprīlī cenu kritums sasniedzis 12,5%, liecina kompānijas Balsts aprēķini. Patlaban vidējā cena ir 642 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2). Tomēr tirgū uz pārdošanu izlikto dzīvokļu skaits arvien sarūk un tāpat arī izvēles iespējas pircējiem, norāda uzņēmums.

"Rent in Riga" prognozē, ka īres cenas varētu kristies vēl par 10-20%(12)

Dzīvokļu īres cenas varētu kristies vēl par 10-20%, pirmdien publicētā intervijā žurnālā Lietišķā Diena prognozē īres un nomas pakalpojumu kompānijas _Rent In Riga _valdes loceklis Jānis Lipša.Viņš norāda, ka centrā vai mikrorajonu jaunajos projektos labu dzīvokli var atrast par 200-300, sērijveida mājās - par 100-120 latiem mēnesī.

Gerhards domā, ka uzņēmējus interesēs ceļu remonti un būvniecība pēc PPP principa(3)

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) domā, ka ceļu būves uzņēmumi būs ieinteresēti sadarbībā ar valsti izmantot privātās un publiskās partnerības (PPP) principu, jo tā ir iespēja strādāt un saņemt pasūtījumus. Tas tiek minēts kā viens no risinājumiem situācijā, kad budžeta apcirpšanas dēļ tiek samazināts finansējums ceļu nozarei.

"BaltHaus": kopš 2008.gada sākuma cenas jaunajos projektos sarukušas par 40%(1)

Cenas jaunajos projektos kopš 2008.gada sākuma, kad šajā segmentā sākās kritums, ir samazinājušās par 40%, bet otrreizējā tirgū salīdzinājumā ar augstāko rādītāju 2007.gada pavasarī samazinājums veido 60%, liecina kompānijas _BaltHaus _dati. Uzņēmums secinājis, ka ik mēnesi vidēji desmit jauno projektu attīstītāji oficiāli paziņo par cenu samazinājumu,un patlaban cenas pietuvojas psiholoģiski svarīgai atzīmei - 1000 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2).

Būvfirmas "RBSSKALS" pērnā gada apgrozījums pieaug par 12%

Pēc operatīvajiem datiem, būvkompānija "RBSSKALS" pērn strādājusi ar 25,67 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2007.gadā, pastāstīja uzņēmuma Ekonomikas daļas vadītāja Aiva Zumente. Peļņas rādītājus uzņēmums pašlaik nepublisko.