Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īpašums

Valainis: Ar steigu jāatrod papildu finansējums mājokļu siltināšanai(5)

Jau nākamā gada sākumā ES līdzfinansējums dzīvokļu māju siltināšanai būs izsmelts, kas nozīmē, ka valstij ar steigu jāmeklē veidi kā mājokļu siltināšanas projektiem piesaistīt papildus finansējumu, lai veiksmīgi uzsāktā programma neapstātos, tādējādi radot lielas problēmas iedzīvotājiem, uzskata neatkarīgais deputāts Viktors Valainis.

Jūtams intereses pieaugums vienīgi par jaunajiem projektiem(1)

Nekustamo īpašumu tirgus joprojām ir mazaktīvs un interese aug tikai par atsevišķu kategoriju īpašumiem, kā piemēram dzīvokļu iegādi jaunajos projektos un nelielu labiekārtotu dzīvokļu īri atsevišķos Rīgas rajonos, liecina Ober-Haus dati.

Leiškalns: Krājbanku vajadzēja un varēja glābt © DIENA(65)

Piekrītu tiem cilvēkiem, kuri saka, ka Latvijas krājbanku varēja un vajadzēja glābt. Vajadzēja to pārņemt, līdzīgi kā to darīja Lietuva, jo tā nav nekāda Snoras bankas filiāle, tā ir patstāvīga Latvijas kredītiestāde, kuras problēmas vajadzēja atrisināt, vēl jo vairāk, ka šīs problēmas kļūst sistēmiskas gan airBaltic skarā, gan bankas izvērstā tīkla kontekstā, gan ņemot vērā situāciju, kas saistās ar Pasažieru vilciena konkursu, laikrakstam Diena piektdien paudis ilggadējais Saeimas Finanšu un budžeta komisijas vadītājs Kārlis Leiškalns.

Valsts kļūst par 99,8% airBaltic akciju īpašnieku(40)

Satiksmes ministrija (SM) trešdien uz pirmpirkuma tiesību pamata iegādājās _Latvijas Krājbankai _ieķīlātās aviosabiedrības airBaltic mazākuma akcionāram Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) piederošās airBaltic akcijas. Līdz ar to valsts kļuvusi par 99,8% airBaltic akciju īpašnieci.

Pašvaldības nākamgad saņems 80% no IIN ieņēmumiem(1)

Pašvaldību budžetos nākamgad nonāks 80% no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumiem, paredz šodien Valdības komitejā izskatītais valdības un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 2012.gada domstarpību un vienošanās protokols.

Saliena piesaistījusi Šveices investoru(1)

Nekustamo īpašumu attīstītājs Saliena piesaistījis investoru Divertimento Investment AG no Šveices, kas investēs Salienas golfa kompleksa uzlabošanā un attīstīs jaunus nekustamā īpašuma projektus Salienā. Konkrēts investīciju apjoms vēl neesot zināms.

Rīdzinieki aicināti piedalīties Ziemassvētku noformējumu konkursā

Rīgas dome izsludinājusi skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursu, lai tādejādi veicinātu ēku un citu objektu īpašniekus un apsaimniekotājus veidot Ziemassvētku laikam atbilstošu skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējumu, lai radītu svētku noskaņu, veicinātu radošumu un oriģinalitāti pilsētvidē.

Palielinās pircēju pieprasīto dzīvokļu cenas

Oktobrī dažādos Rīgas dzīvokļu tirgus segmentos saglabājās atšķirīga aktivitāte, tādēļ pakāpeniski turpināja palielināties pircēju pieprasītu dzīvokļu cenas pilsētas centrā un jaunajos projektos, savukārt tipveida dzīvokļu cenas saglabājās iepriekšējā līmenī, liecina jaunākais Latio mājokļu tirgus pārskats.