Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Dienas Žurnāli iesaka

Ar domu nākotnē

Lai arī mana ikdiena ir par un ap modi – iepirkšanās, garderobes revīzijas, tomēr esmu par ilgtspējīgu pieeju tās veidošanā. Iesaku arī tev sākt ar pirmajiem soļiem.

Dizains ar stāstu

Latvijā un pasaulē pazīstamā modes zīmola One Wolf dizainere un radošā direktore Agnese Narņicka veido dizainu ar augstu atbildības sajūtu, pievēršoties aizvien zaļākai, ilgtspējīgākai un lēnākai modei. “Esmu pievērsusies eko dizaina ilgtspējas risinājumiem tieši caur emocionālo piesaisti apģērbam, iekļaujot inovatīvas dizaina un mākslinieciskās pētniecības metodes.”

Veidojam apģērbu kapsulu

Veidot savu garderobi apzināti – pirkt mazāk, bet pārdomātāk, pieturoties apģērbu kapsulas pamatprincipam, – arī ir viens no ilgtspējīgās modes atzariem. Man uzreiz nāk prātā pašmāju zīmols Pixie un viena no tā radītājām Ingrīda Arāja, kas, manuprāt, ir lietpratēja apģērbu kapsulas veidošanā un ar savu piemēru iedvesmo sievietes sev apkārt. Iepazīsimies!

Domāt par modi apzināti

Dizainere Baiba Ripa rada modi pārdomāti un atbildīgi, viņas izveidotā zīmola ilgtspējīgie adījumi ar skulpturālu dizainu ir unikāli roku darbi, kas valkājami vairākās paaudzēs un tiek darināti Latvijā un Nepālā. "Adījumi ir modes sastāvdaļa, tie ir laikmetīgi un ar lielu potenciālu," atzīst dizainere.

Stila iedvesma

Anetei sekoju instagramā (@paradimodi). Viņa mani iedvesmo domāt par ilgtspējīgo modi un meklēt pērles lietoto preču veikalos. Tāpēc aicināju Aneti kļūt par stila meistarklases varoni, padaloties ar savā pieredzē gūtajām atziņām, kuras varētu noderēt un iedvesmot ikvienu no mums.

T krekls & daba

Cik ilgi tev kalpo viens T krekls, un cik daudz to ir skapī – tavējie, bērnu, dzīvesbiedra? Kas notiek pēc tam, kad T krekls vairs neder valkāšanai? Vai esi par to kādreiz aizdomājusies? Esam apkopuši informāciju, kas palīdzēs tev apjaust, kā viens T krekls ietekmē dabu.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide