Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Notikumi

Atcelts arī Siguldas Šūpoļu festivāls

Saistībā ar Ministru kabineta izsludināto ārkārtas stāvokli un papildus noteiktajiem ierobežojumiem atcelts Siguldas Šūpoļu festivāls, kas ik gadu Lieldienu laikā priecē novada ģimenes un pilsētas viesus ar vairāk nekā 100 unikālām šūpolēm, dabas objektiem un aizraujošām svētku aktivitātēm, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Disney slēdz ASV un Parīzes izklaides parkus

ASV izklaides un mediju kompānija Walt Disney Co. ceturtdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa dēļ slēgs savus milzīgos izklaides parkus ASV Kalifornijas un Floridas štatos un pie Francijas galvaspilsētas Parīzes, kā arī atliks jaunu kases grāvēju, tostarp Mulana, izlaidi.

Cer uz Eirovīzijas norisi plānotajā formātā(2)

Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāji piektdien pavēstīja, ka šobrīd fokusējas uz pasākuma rīkošanu, kā plānots, maijā Roterdamā, taču izskata arī iespējas, ka koronavīrusa krīzes dēļ jārēķinās ar iespējamām korekcijām.

Mūziķis Edgars Kreilis iekļūst Lietuvas šova The Voice finālā

Pēc spraigas dziesmu cīņas duetā un lietuviešu skatītāju atbalstīts, latviešu mūziķis Edgars Kreilis iekļuvis Lietuvas The Voice (Lietuvos Balsas) finālā. Jau 8. martā varēsim vērot pirmo fināla kārtu, kur Edgars cīnīsies par iespēju nokļūt tuvāk uzvarai, informē dziedātāja pārstāvji.

Izsludināts Jauno vides reportieru konkurss

Vides izglītības fonds aicina jauniešus vecumā no 11 līdz 25 gadiem piedalīties Jauno vides reportieru konkursā un aktualizēt šī brīža vides problēmas, portālu Diena informēja Vides izglītības fonda pārstāvji.

Atcelts nedēļas nogalē plānotais festivāls Riga Craft Beer Weekend(2)

Atcelts nedēļas nogalē plānotais amatalus festivāls Riga Craft Beer Weekend, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji. Festivāls atcelts, ņemot vērā, ka vairākas alus darītavas tehnisku iemeslu dēļ nevarēs Latvijā ievest savu alu. Sarežģījumi ar alus ievešanu Latvijā un tā piedāvāšanu degustācijām amatalus festivālā radušies alus darītavām no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES).

Prāta spēles – Latvijas kauss uzsāk jaunu ceļojošo turnīru © DIENA

Jau trešo gadu Prāta spēles – izklaidējošs komandu erudīcijas turnīrs – apceļos visu Latviju, lai noskaidrotu, kur dzīvo visattapīgākie, zinošākie, komunikablākie un prātīgākie cilvēki. Erudīcijas spēlē var piedalīties jebkurš, un dalība ir bez maksas. Atliek vien aicināt talkā draugus, ģimeni un paziņas, izveidot komandu, kas nav lielāka par sešiem cilvēkiem, un pieteikt dalībai spēlē mājaslapā.

Dziedātājs Aivo Oskis izlaiž jaunu dziesmu un īsteno savu sapni(1)

Dziedātājs Aivo Oskis piepildījis vienu no saviem sapņiem un laidis klajā sevis izlolotu dziesmu Dive Deep. Tā veidota dziedātājam līdz šim neierastā stilā, tāpēc viņš ar nepacietību vēlas nodot šo dziesmu plašākas auditorijas vērtējumam, vēsta Oska pārstāvji.

Lucavsalā notiks ziemas peldētāju pasākums

Šodien, 18.novembrī, plkst.13 Lucavsalas pludmales ziemeļu daļā notiks pasākums Roņi peld 101, kura laikā ziemas peldētāji, cits citu nomainot, veiks 101 minūti ilgu peldējumu Daugavā, aģentūru LETA informēja biedrības Latvijas Ronis pārstāve Sarma Kočāne.

Novembrī notiks konference Vecāku revolūcija

1.novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē Cēsis, notiks pirmā mammu un tētu konference Vecāku revolūcija, kurā dažādu jomu speciālisti un Latvijas ģimenes dalīsies pieredzē par izaicinājumiem ģimenē un tās mijiedarbību ar apkārtējo pasauli. Konferences lektori šobrīd gatavo savus praktiskos un personiskos stāstus.

FOTO: Pasākumu profesionāļiem pasniegtas izcilības balvas Lauru LaPPA

2. oktobrī kultūras un izklaides telpā Hanzas perons notika radošo profesionāļu godināšana - izcilības balvas Lauru LaPPA pasniegšana. Tā ir Latvijas Pasākumu producentu asociācijas (LaPPA) iniciēta tradīcija un nozares vērtējums teicamam darbam pasākumu nozarē ar mērķi izcelt un popularizēt labākos pasākumu radošos profesionāļus.

Latvijas Pasts organizē pastkaršu sūtīšanas entuziastu tikšanos

Atzīmējot jau 50.Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts organizē tradicionālo Latvijas pastkaršu sūtītāju un starptautiskās Postcrossing kustības dalībnieku tikšanos, lai iepazīstinātu ar aktuālajām tendencēm pasta nozares attīstībā un industrijas šī brīža izaicinājumiem. Tikšanās laikā tiks prezentēta īpaši pasākumam veidota personalizētā pastmarka un pastkarte. Kā ierasts, postkroseri varēs nosūtīt pastkartes kādam vēstuļu draugam visā pasaulē. Pasākums notiks 2019.gada 10.oktobrī plkst.16 SPIIKIIZI Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 17a.

LLKC aicina pieteikties Laukiem būt! mācībām

Astoto gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) aicina interesentus vecumā no 18 līdz 40 gadiem piedalīties uzņēmējdarbības sākšanas mācībās pasākumā Laukiem būt!, informēja LLKC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Rūtenberga-Bērziņa.

Vairāk Notikumi