Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Spīķeru laukumā 5.augustā norisināsies Retro gadatirgus

Sestdien, 5.augustā, Spīķeru kvartāls aicina apmeklēt Retro gadatirgu, kura ietvaros kvartāla laukumā norisināsies apmeklētāju iecienītais Rīgas krāmu tirgus, koncertus sniegs vairākas pašmāju grupas, būs apskatāma retro motociklu izstāde un sagaidāmi arī citi pārsteigumi.

Pirmdien Latvijā būs novērojams daļējs Mēness aptumsums

Pirmdienas, 7. augusta, vakarā uzreiz pēc saulrieta Latvijā būs novērojams daļējs Mēness aptumsums, precīzāk - šī aptumsuma maksimālā fāze un nobeigums, portālu Diena.lv informēja Latvijas Astronomijas biedrība (LAB) un vietne StarSpace.

Bruņnesis Kasandra kā balerīna uz pirkstgaliem © DIENA

Rīgas zooloģiskā dārza kuplo iemītnieku saimi papildinājusi jauna dzīvnieku suga. Jūnija sākumā no Varšavas zoodārza Rīgā ieradās dienvidu trīsjoslu bruņnesis Kasandra. Tagad viņa uz laiku laikiem paliks kā pirmā Latvijā ieceļojusī savas sugas pārstāve. Vai viņai būs arī citi sugas brāļi un māsas, pagaidām grūti spriest, taču būt pirmajai – tas ir pagodinoši. Savukārt zoodārza apmeklētājiem interesanti pavērot dzīvnieku, kurš nāk no aizlaikiem, domājams, ka bruņnesis dzīvojis jau pirms piecdesmit vai vairāk miljoniem gadu.