Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aicina trīs dienu Positivus biļetes pret aprocēm apmainīt jau Rīgā

Šajā nedēļas nogalē, no 14. līdz 16. jūlijam, tūkstošiem mūzikas mīļotāju no Latvijas un ārvalstīm Salacgrīvas Zvejnieku parkā pulcēs jau 11. Positivus festivāls. Organizatori aicina iepazīties ar noderīgu informāciju par to, kur iespējams apmainīt festivāla biļetes pret aprocēm jau Rīgā, kā visērtāk nokļūt Salacgrīvā, kā ietaupīt par autostāvvietu un citiem aktuāliem ieteikumiem.

Festivālā Positivus piedāvās gardēžu cienīgas maltītes(1)

Ik gadu festivāla organizatori rūpīgi izvēlas ēdinātājus un to piedāvājumu. Šajā nedēļas nogalē Salacgrīvā mūzikas mīļotāji izsalkumu varēs remdēt ne tikai ar vienkāršām un gardām maltītēm par demokrātisku cenu, bet arī nobaudīt gardēžu cienīgas maltītes.

Salaspilī uzziedējusi Nacionālā botāniskā dārza rota – karaliskās rozes

Spītējot vēsajai vasarai, Salaspilī sācies rožu ziedēšanas pilnzieds. Uzziedējušas vairāk nekā 300 rožu šķirnes, neskaitāmu krāsu un smaržu toņu daudzveidībā. Rožu pazinēji teic – pilnzieds vēl turpināsies līdz 20.jūlijam. Aicinām apmeklēt dārzu un izbaudīt krāšņo rožu ziedēšanu, vienlaikus apskatīt jaunās vasaras puķu ekspozīcijas – sajūtu dobes, izbaudīt filadelfu mākoņu smaržu un grandiozo Amūras ceriņa ziedēšanu!

Aprit 70 gadi, kopš Rozvelā nokrita lidojošais šķīvītis © DIENA(2)

Šovasar aprit 70 gadi, kopš ASV Ņūmeksikas štatā netālu no nelielas pilsētas Rozvelas, kā apgalvo daudzi, nogāzās lidojošais šķīvītis. Šis ir viens no populārākajiem pagājušā gadsimta pilsētu mītiem. Kopš Rozvelas incidenta mazie zaļie vai pelēkie vīriņi ir kļuvuši par neatņemamu popkultūras sastāvdaļu - stāsts par avarējušu citplanētiešu kuģi un valdības sazvērestību, lai to visu noslēptu, ir iedvesmojis neskaitāmas kinolentes, grāmatas, TV seriālus un videospēles. Portāls Diena.lv ieskatās incidenta vēsturē.

Festivālā Positivus šogad būs sava unikālā radio stacija

Šogad festivālam Positivus sadarbībā ar festivāla oficiālo radio – Radio SWH, Positivus festivālam būs arī sava unikāla radio stacija Positivus SWH POP-UP Radio, ko varēs dzirdēt tikai Salacgrīvā, tikai festivāla norises laikā, noregulējot savus radio uztvērējus uz lokālo radio frekvenci 94,1 FM. Radio publiski skanēs arī vairākās festivāla zonās.