Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kur met acis, tur kinoaktieris staigā © DIENA(1)

Ciemojos pie saimniecības Mazveģi īpašnieces Dailas Ermanes Tukuma novada Tumes pagastā, kur daudz mājputnu, zirgu, ir kazas, poniji, govis, suņi un kaķi. Nejauši uzzinu, ka esmu nokļuvusi latviešu kino pasaulei pietuvināto sabiedrībā. Kur met acis, tur kāds kinoaktieris!

Sākas bezmaksas festivāls Fono Cēsis: Piecas lietas, kas jāzina apmeklētājiem

Ar grupas Doni Tondo koncertu 21. jūlijā plkst.19 tiek atklāts bezmaksas festivāls Fono Cēsis, kas norisinās Cēsis 811 svinību laikā, divu dienu laikā uz skatuves pulcējot sešpadsmit grupas, tostarp arī zināmāko Igaunijas apvienību Ewert and the Two Dragons, kā arī sešus dīdžejus. Festivāla organizatori piedāvā arī apkopojumu ar lietām, kas jāņem vērā apmeklētājiem.

Pēc aptaujas Zviedru kompānija savu vilcienu ir ar mieru nosaukt par Vilcieniņu Makvilcienseju © DIENA

Pērn martā Lielbritānijas Vides izpētes padome bija nolēmusi, ka 265 miljonu eiro dārgam pētniecības kuģim nosaukumu vislabāk būtu izvēlēties publiskā aptaujā. Kad par absolūtu favorītu balsojumā kļuva kāda jokdara variants Boaty McBoatface, ko varētu aptuveni latviskot kā Laiviņš Maklaivseja. Vides izpētes padome beigās tautas balsī tomēr neieklausījās, kuģi nosaucot par RSS Sir David Attenborough, tādējādi sagādājot vilšanos balsotājiem. Nu Zviedrijas dzelzceļa pārvadājumu kompānija MTR Express nolēmusi demonstrēt, ka balsotāju viedoklī ir jāieklausās, vēsta The Guardian.

Diena ceļo stāsti: Ideju un romantikas pilsēta © DIENA(1)

Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas pievilcība atklājas pamazām, gluži kā izsaiņojot dāvanu – vispirms jāatraisa spilgtā lente, tad jānoņem krāsainais iesaiņojuma papīrs, pēc tam jāatver kaste un tad ieraugāma pati dāvana.