Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Eksperti/Blogeri

Krimnaš & maaxla © DIENA(110)

Nu nevar būt grūtniece nevainīga, tāds triks tikai vienreiz civilizācijas vēsturē bija iespējams. Tāpat kā nevar mākslu nošķirt no politikas

10. tramvajs © DIENA(62)

Tagad tā laika "jaunie" tramvaji ir kļuvuši veci, pa Brīvības ielu brauc citi "jaunie" tramvaji

Kur novilkt robežu? © DIENA(59)

8. Pasaules koru olimpiāde ir izskanējusi, un ir patiešām žēl, ka tik iedvesmojošu un neikdienišķu enerģiju, kāda desmit dienās Rīgā valdīja ne tikai koncertos un konkursos, bet uzrunāja ik uz soļa, visas pasaules dziedātāju pārpildītajos satiksmes autobusos un vienkārši uz ielas, vairs šeit nesagaidīsim.

Koncertu nočekošana(25)

Trompetista Rendija Brekera koncerts kopā ar Latvijas Radio bigbendu bija Rīgas ritmu noslēguma koncerts. Īstu, sulīgu un pulsējošu bigbenda skaņu Latvijā bieži nevar dzirdēt, tāpēc jau laikus izbrīvēju laiku, turklāt sestdiena bija pirmā atvaļinājuma diena, un koncerts man nozīmēja vārtus uz vasaru.

Rīgas dīvāns © DIENA(46)

Beidzot izdevās pietuvoties sajūtai, ka Rīga tiešām ir Eiropas galvaspilsēta. Visu notikuma elementu kvalitāte bija tik nevainojama, kādu varētu vēlēties visu gadu

Skaidrs, ka ir arī rasa © DIENA(73)

Pieci no rīta. Silti un gaiši. Skaidrs, ka ir arī rasa, jo rīt nebūs lietus, un visam, kam jāaug un jādzīvo, jāpaspēj piesūkties valgmi no tiem pilieniem, kas tikai uz nakti noklāj zemi. Beidzot. Tāds lietus un aukstums laikam tiešām nebija bijis sen. Jāņu naktī, pirms un pēc tam.

Tas nav gaumes jautājums © DIENA(13)

Arī man ilgu laiku šķita, ka gaume ir pietiekami cienījams un inteliģents arguments, ar ko pieklājīgā sabiedrībā attaisnot savus neiecietības uzliesmojumus. Jo mēdz uzskatīt, ka gaume, lai arī kopjama, kaut kādā ziņā ir arī iepriekšnoteikta.

Rajona sirds © DIENA(34)

Saprotams, visiem vietas centrā tik un tā nepietiks, tāpēc Rīgā parādās arvien jaunas iniciatīvas pārvērst "guļamrajonus" par teritoriju, kur patīkami atrasties arī nomodā

Sir Ļīgo © DIENA(110)

Pirms kāda laika šajā slejā rakstīju par cilvēku migrāciju un zināšanām, ko apgūt. Cita starpā toreiz padalījos ar savu vīziju par bērnu skološanu: "...piedzimstot meitai, es gara acīm redzēju viņu mācāmies hieroglifus pie ķīniešu auklītes. Mums diemžēl vēl nav ķīniešu ievirzes dārziņu, bet Rīgas valodu centros šādi kursi ir pieejami bērniem no piecu gadu vecuma. Vēl gads jāpaciešas."

Pret acu vēzi © DIENA(14)

Un te mums ir maizes krāsns, saglabājusies vēl no muižas laikiem, – aptuveni pirms nedēļas dažiem nejaušiem garāmbraucējiem no Rīgas skolas saimniecības pārzinis izrādīja tagad vasarā kluso un tukšo skolas ēku.

Pareizā nakts © DIENA(86)

Tas ir kaut kas psiholoģisks, ka cilvēks jūtas neērti, ieejot nezināmajā, kam piemīt tradīcijas un stabila kopiena

Brīvība nebaidīties © DIENA(105)

Pēdējā laikā tāda sajūta, it kā es būtu iestājusies neoficiālā un neakreditētā, bet ļoti labā augstskolā, – dažādu publisko lekciju, diskusiju, sarunu klāsts ir tik liels, ka kādu iespējams apmeklēt teju katru dienu.

Jūtas plašumā © DIENA(94)

Reizēm, kad agros rītos eju mājās pa Tērbatas vai Barona ielu, jūtos liels, tāds vismaz līdz otrajam stāvam.

Galvaspilsētas skaņas © DIENA(50)

Kad noklusa aplausi, cauri Lielās ģildes vecās ēkas biezajām sienām un necaurredzamajiem logiem ieplūda basa skaņas no Līvu laukuma vasaras kafejnīcās spēlētās mūzikas. Vēl labāk par klausītājiem to, visticamāk, sadzirdēja visi trīs no Krievijas atbraukušie _Brāmsa trio _mūziķi.

Tu būsi nākamais © DIENA(99)

Asaras ir laba valūta. Notikumi pēc mūziķu aiziešanas rada iespaidu, ka daži to vien gaidījuši. Uzrodas jauni albumi, tiek organizēti koncerti

Autora teātris © DIENA(15)

Aptuveni trīsdesmit Eiropas muzeju šogad pretendēja uz Eiropas Gada muzeja goda titulu. Tikko Tallinā darbu beigušais Eiropas Muzeju forums paziņoja uzvarētāju – tas ir _Nevainības muzejs/Masumiyet Müzesi _Stambulā